Novosti

Učenica Osnovne glazbene škole pri OŠ K.Š. Đalski Zabok, Klara Dolenec niže odlične rezultate na natjecanjima iz klavira

Na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus u Križevcima, koje se održava svake godine sa sudionicima iz cijele države i regije te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim članovima Ocjenjivačkoga suda, ove je godine u disciplini klavira u drugoj kategoriji, od 30 natjecatelja, prvu nagradu i prvo mjesto osvojila jedanaestogodišnja Donjostubičanka Klara Dolenec.

Ponos roditelja, škole i Stubice

Klara je učenica 4. razreda Osnovne glazbene škole pri OŠ K.Š. Đalski Zabok kojoj je, zajedno sa profesoricom klavira Valentinom Čanžar, donijela značajno priznanje. – S najvećim brojem bodova koje je osvojila na cjelokupnom natjecanju klavira, nastupila je i na završnom koncertu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, svirajući “Dragu priču” Božidara Kunca. Iznimno sam ponosna na nju jer je iz sata u sat, iz nastupa u nastup napredovala, što je rezultiralo izvrsnim rezultatom – ponosno je istaknula profesorica Čanžar.

Na uspjeh mlade glazbenice najviše su ponosni njeni roditelji Renata i Danijel te seka Dorotea. – Klara je puna duha i energije. U redovnoj školi je odlična učenica, vrlo savjesna, ali se ne ustručava izraziti svoje stavove koji su oličenje njezine samosvjesnosti. Ima izraženu motoriku i da se bavi sportom sigurno bi ostvarivala odlične rezultate. Vrlo je privržena obitelji, ali voli provoditi trenutke sama sa sobom. Ima izraženu muzikalnost i talentirana je. Pa ipak, uvijek i svagda moramo biti svjesni činjenice da vježba čini čuda. I eto tu leži tajna uspjeha – istaknuli su roditelji, dodavši kako ne mogu znati kamo će Klaru odvesti put kojim je krenula, iako ona, kao i sestra Dorotea, svoju budućnost vidi uz glazbu.

”Uspjeh dugujem profesorici”

Mi kao roditelji učinit ćemo sve da im budemo podrška i da im omogućimo adekvatno školovanje. Od njih očekujemo da budu uzor drugima, ali prije svega da se osjećaju ispunjeno i sretno. Naše dvije glazbenice nas čine ponosnima, uz njih proživljavamo najljepše trenutke – dodali su roditelji, koji su im od malih nogu u njihovom odabiru velika podrška, a tata Danijel svaki drugi dan iz Donje Stubice po dva puta ide u Zabok, jer dugo je čekati od 15 do 19 sati, no roditelji ne žale ni trenutka, znaju koliko je vrijedno djeci pokazati put koji će ih modelirati u vrijedne i odgovorne osobe. Klara nam je pak otkrila kako je pred natjecanje bila toliko uzbuđena da ju je bolio trbuh. – Kad sam došla na pozornicu, svirala sam kao da nikoga nema, smirila sam se i svirala sam za sebe. Poslije nastupa svi su mi čestitali i bili veseli. Odbrojavala sam, kad će rezultati. I onda, kad sam vidjela da sam prva prva, pucala sam od veselja i sreće. Ovaj uspjeh dugujem mojoj profesorici Valentina, i jako mi je lijepo raditi s njom – skromno je rekla djevojčica koja svojim rezultatima ponosnim čini cijeli stubički kraj.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content