Novosti

Učenici ŠUDIGO-a iz Zaboka i ove su godine ostvarili uspjehe na raznim natjecanjima

English All Around

Na ovogodišnjem natjecanju „English All Around „festivala u Zagrebu kojeg je organizirala Privatna umjetnička gimnazija Zagreb posebno su se istaknuli učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka.

Učenici su sudjelovali u kategorijama govorenje (Jurica Paleščak 1.mt i Stela Matković 2.mt), sricanje (Marija Matok i Ivana Čičko 3.d), film (Karlo Škreblin i Petra Sokolić 2.mt) i priča (Marija Gebert i Gabrijel Krušelj 4.d) u pratnji profesorice Dee Kovačević kao mentorice.

Učenici Karlo Škreblin i Petra Sokolić osvojili su prvo mjesto prema glasovima publike u kategoriji film, a učenici Marija Gebert i Gabrijel Krušelj drugo mjesto prema glasovima publike u kategoriji priča.

Međunarodno natjecanje Woodwind & Brass u Varaždinu

Alan Hussein, učenik srednje glazbene škole koji pohađa cjeloviti glazbeni program Trube u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu u E kategoriji u jakoj konkurenciji osvojio je 1. nagradu s 98.00 bodova. Učenikov mentor je profesor Marko Bobičanec, a klavirska pratnja Valentina Čanžar, mag muz.

Luka Budjak, učenik 1. razreda srednje glazbene škole Šudigo na međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu u D kategoriji iz Trube osvojio je drugu nagradu uz klavirsku pratnju Valentine Čanžar mag muz. i uz mentorstvo profesora Marka Bobičaneca. Hrvoje Grah, učenik prvog razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koji pohađa cjeloviti program glazbenog obrazovanja programa Roga na međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu u izuzetno jakoj konkurenciji u D kategoriji osvojio je 1 nagradu i 1 mjesto ( 98.33 bodova). Učenikov mentor je profesor Hrvoje Pintarić, a u izvođenju za klavirskom pratnjom bila je u Valentina Čanžar, mag muz.

Regionalno natjecanje HDGPP-a

Početkom ožujka učenici Roberto Hren (bisernica) i Domagoj Kobeščak (brač) nastupili na Regionalnom natjecanju HDGPP-a u Jastrebarskom pod vodstvom predmetnog nastavnika Petra Varge te prof. klavira Valentina Čanžar kao korepetitorica. Roberto Hren je osvojio 1. nagradu prosubene komisije sa 92,18 bodova, dok je Domagoj Kobeščak osvojio 2. nagradu s 87,80 bodova. Roberto Hren kao prvoplasirani odlazi na Državno natjecanje HDGPP-a koje će se održati u Zagrebu početkom travnja.

Natječaj „Tanjur pun dobrote“

Učenici drugog razreda medijskih tehničara Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Vid Kolar i Lovro Tevž, osvojili su nagradu za najbolju glazbu za video “Zdrava priča” na natječaju Tanjur Pun dobrote, kojeg je organizirao tim EAThink udruge Žmergo i na kojem je sudjelovalo gotovo 400 učenika. Problematiku kvalitete prehrane učenici su na svoj način obradili u rap pjesmi, kojom su osvojili stručni žiri. Mentorica rada je profesorica Tamara Bilankov.

Kratki video možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=V5EZM7a2ba8

ISKRENE ČESTITKE NA IZVRSNIM NAGRADAMA !

Skip to content