Novosti

Zlatarska paleta izlaže u zabočkoj Gradskoj knjižnici

U zabočkoj Gradskoj knjižnici otvorena je tradicionalna izložba Udruge likovnih umjetnika Zlatarska paleta.

Ovaj put, nakon velike izložbe u zabočkoj Gradskoj galeriji, ususret 25. obljetnici postojanja i djelovanja Udruge pod tim imenom, uskršnja izložba ponovno podsjeća na važnost umjetničkog i ljudskog djelovanja u korizmeno, preduskrsno vrijeme. Vrijeme kada čovjek promišlja i retrospektivno se prisjeća cijele prošle godine, pročišćuje svoje misli i potrebe te se duhovno obnavlja u vremenu simboličnoga cikličkog obnavljanja Čovjeka i Svijeta.

Okupljene goste i domaćine u ime Gradske knjižnice pozdravila je i srdačnu im dobrodošlicu uputila ravnateljica Branka Vrbanec, koja je ujedno i autorica predgovora katalogu, koji je izvrsno dizajnirao i pripremio Krešimir Varga.

Predsjednik Udruge Darko Varga predstavio je autore-umjetnike i naglasio značaj postavljanja izložbe u zabočkoj knjižnici te suradnje između Zaboka, Zlatara, umjetnika i publike. Izložbu je svečano otvorila Tina Marušić koja se osvrnula na važnost obilježavanja već četvrte zaredom takve izložbe te na veliki značaj duhovnoga koji prevladava nad materijalnim i senzacionalističkim.

U prostoru različitih umjetničkih radova (slika, fotografija, skulptura, koncepata) začuli su se i zvuci glazbe koja je upotpunila svečanost događaja zahvaljujući učenicima Glazbene škole pri OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, pod mentorstvom Miguela Đuge i Krunoslava Udovčića. Izložba je otvorena do 20. travnja.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content