Novosti

Župan obišao OPG Pere Jadeka

Župan Željko Kolar, njegov zamjenik Anđelko Ferek Jambrek i pročelnica za gospodarstvo Sanja Mihovilić obišli su 21.12.2017. OPG Pere Jadeka u Zaboku čiji je pastuh Cvjetko na ovogodišnjoj Županijskoj izložbi stoke i konja u Zlataru osvojio titulu šampiona.

Jadek je župana i njegovu delegaciju proveo po farmi te ih prezentirao ono što radi. – Konjima se bavim od malih nogu. Imam 20 grla, pet muznih krava i tele. Nije to neka zarada, to je više ljubav prema životinjama kakva se u mojoj obitelji održava desetljećima – rekao je gazda Pero dodajući kako su konji pasmine hrvatski hladnokrvnjak. Riječ je o jakim i snažim konjima, a jedan od njih, pastuh Cvjetko ove se godine okitio i laskavom titulom šampiona na izložbi stoke i konja. – Cvjetko ima pet godina, a već je dvije godine kod mene u rasplodu. Uistinu je predivan i posebna mi je čast da je postao šampion – istaknuo je Jadek.

Župan Željko Kolar, nakon što je obišao OPG, rekao je kako je riječ o vrlo uzornom Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu. – Ovo je OPG koje je posložen ‘ko po špagi’. Obrađuje se 25 hektara zemlje što je impozantna brojka, a ljubav prema konjima je evidentna. Ovdje smo danas došli kako bismo možda saznali i neke probleme s kojima se suočava gospodin Jadek, ali i da ga upoznamo s mjerama i županijskim potporama koje ćemo u 2018. godini imati – objasnio je župan. Dodao je kako će se na županijske mjere za ruralni razvoj u idućoj godini dodijeliti 2 milijuna i 600 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Kolar je rekao kako na području županije polagano raste broj uzgajivača stoke i konja, no kako to nije zamjetan rast te da se on uglavnom temelji na velikoj ljubavi i požrtvovnosti vlasnika. Istaknuo je, također, da je s Perom Jadekom razgovarao i turističkom potencijalu njegovog OPG – a.

https://youtu.be/OvyKjmcSDzU

Izvor: www.zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content