Novosti

100% ZAGORSKO U ZAGREBU 20 i 21. rujna 2019.

Krapinsko – zagorska županija organizira, manifestaciju „100% Zagorsko“ u Zagrebu, koja će biti održana na Trgu bana Jelačića, a koja će ove godine doživjeti svoje jubilarno, 10. izdanje.

Svečano otvorenje manifestacije bit će održano u petak, 20. rujna, s početkom u 13 sati. „100% Zagorsko“ je manifestacija prodajno – izložbenog karaktera čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude. Ove će godine na manifestaciji sudjelovati 104 izlagača koji će na Trgu bana Jelačića predstaviti zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Uz sve navedeno, tijekom dva dana na središnjem zagrebačkom trgu posjetitelje očekuje bogat kulturno – glazbeni program sa tristotinjak izvođača i animatora, uz uprizorenje života krapinskih neandertalaca, borbe i mačevanja vitezova u kasnom srednjem vijeku Družbe vitezova zlatnog kaleža, mimohod Keglevićeve straže i prezentaciju starih zaboravljenih zanata i običaja udruge Gotali.

Trajanje manifestacije 100% Zagorsko u Zagrebu: u petak (20. rujna) od 8 do 22 sata, a u subotu (21. rujna) od 8 do 20 sati.

Skip to content