Novosti

11. SUSRET OPĆINA I GRADOVA PRIJATELJA DJECE

U subotu, 14. listopada 2017. godine pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, Krapinsko-zagorske županije i Saveza društava Naša djeca Republike Hrvatske, Stubičke Toplice su bile domaćini 11. susreta gradova i općina prijatelja djece.

Ispred Grada Zaboka i DND-a Zabok sudjelovali su:Valentina Đurek, dipl. inf. univ. spec. oec., zamjenica gradonačelnika, Sonja Borovčak, predsjednica koordinacijskog odbora za vođenje Akcije „Grad Zabok – prijatelji djece” Martina Šarić, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi, te djeca:Vanja Zajec, Ana Grah, Inga Sadaić s voditeljicama: Nedom Novosel i Jasenkom Borovčak.

Susret je održan u 10 sati u hotelu Matija Gubec uz glazbeno-umjetnički program i prigodne pozdrave domaćina i pokrovitelja susreta. Okupili su se predstavnici gradova i općine Republike Hrvatske koji nose počasni status Grad ili općina prijatelj djece. Za sve goste susreta domaćini, Općina Stubičke Toplice i Društvo naša djeca Stubičke Toplice, pripremili su niz zanimljivih i edukativnih sadržaja s temom Tradicija i poduzetništvo. Obzirom da Društvo naša djeca Stubičke Toplice, OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice i Dječji vrtić Zvirek njeguju kod najmlađih tradiciju našeg kraja i poduzetnički duh, za odrasle posjetitelje pripremili su okrugli stol pod istim nazivom. O temi poduzetništva govorila je Vesna Marović, dipl.oec viša savjetnica za učeničko poduzetništvo, Brigitte Gmaz, dipl.uč o tradiciji i poduzetništvu u OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, učiteljica Monika Barić o projektu Trnina te Maja Štefanec Herak o tradicijskom vrtu DV Zvirek. Za djecu su organizirane radionice lončarstva, licitara, drvenih igračaka, tradicijskog veza i streličarstva. Po završetku za sve goste organiziran je izlet u Gornju Stubicu, dvorac Oršić i Gupčevu lipu. Treba naglasiti da u Krapinsko zagorskoj županiji status Grad/općina prijatelj djece nosi 10 gradova odnosno općina. To su: Zabok, Pregrada, Radoboj, Mače, Tuhelj, Bedekovčina, Sveti Križ Začretje, Zlatar Bistrica i Stubičke Toplice.

Skip to content