Novosti

VIDEO] ‘Motiviranost i znanje medicinskog osoblja Opće bolnice Zabok je na visokoj razini’

Osoblje bolnice htjelo je pobliže upoznati rad i svakodnevne aktivnosti Operacijskog odjela svim svojim kolegama, ali i svim ostalim zainteresiranima

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana danas je organizirala Dan otvorenih vrata Operacijskog odjela.

Tako je osoblje bolnice htjelo pobliže upoznati rad i svakodnevne aktivnosti Operacijskog odjela svim svojim kolegama, ali i svim ostalim zainteresiranima.

Priredili su tako više prezentacija o Operacijskom odjelu, ali i kratak kulturni program budući da je nastupao Pjevački zbor ‘Đuro Prejac’ iz Desinića.

Biljana Čehulić, glavna sestra centralnog Operacijskog odjela istaknula kako je zadovoljna realizacijom ovog Dana otvorenih vrata. – Sestre bolnice su se uistinu potrudile i napravile odličnu prezentaciju našeg odjela, a odaziv ljudi je velik – istaknula je Čehulić i dodala kako joj je drago što se ovo događanje odvija već šestu godinu zaredom i, kako kaže, sve je veći interes. Čehulić je istaknula kako su svi operacijski zahvati u Općoj bolnici Zabok jednako važni. – Ne postoji veći ili manji zahvat. Svaki zahvat je velik i radi se na određenom pacijentu, a tom pacijentu je njegov zahvat bitan, bilo da se radi o odstranjivanju madeža u lokalnoj anesteziji, ili o operaciji proteze kuka ili pak karcinoma debelog crijeva, pacijentima je isto – objasnila je Čehulić i dodala je kako je bitno da se operacijska sestra adekvatno pripremi za zahvat i pripremi pacijenta za zahvat. – To je bitno kod pacijenta koji primaju lokalnu anesteziju gdje je pacijent tijekom cijele operacije svega svjestan – rekla je Čehulić i naglasila kako tim Opće bolnice Zabok to odlično radi.

Liljana Družinec Hršak, zamjenica ravnatelja Opće bolnice Zabok rekla je kako je izuzetno zadvoljna radom bolnice i radom Operacijskog odjela, kao i svih ostalih odjela. – Ponosna sam na ideju otvorenih vrata Operacijskog bloka jer je to najzatvoreniji dio bolnice zbog prirode posla budući da ondje smije ići mali broj ljudi, a oni koji uđu moraju biti propisno obučeni i da poštuju principe rada u tom odjelu – objasnila je Družinec Hršak i dodala kako javnost poistovjećuje Operacijski odjel s boli i strahom od boli.

Slava Šepec, predsjednica Komore medicinskih sestara rekla je kako je ovaj događaj izuzetno hvalevrijedan, a osvrnula se na sve češće fizičke napade na bolničko osoblje. – Cilj nam je uspostaviti sigurnost u zdravstvenim ustanovama i bolnicama, ali sigurnost se može postići i na način da se postigne međusobno razumijevanje građana i zdravstvenog osoblja koje radi u tim zdravstvenim ustanovama. Kad građani vide bolnicu u koju dolaze i kako medicinske sestre i liječnici rade, tada će im biti jasnije zbog čega ne smije doći do verbalnih napada i do fizičkih obračuna – istaknula je Šepec.

Podršku ovom događaju je dao i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo kako zna da bez educiranost, motiviranost i dobro opremljenog medicinsko osoblje znači da ja pacijent zadovoljan. – U Krapinsko-zagorskoj županiji kao osnivaču ove bolnice smo izuzetno zadovoljni njezinim radom kao i samom motiviranošću, edukacijom i znanjem medicinskog osoblja bilo da su to medicinske sestre i tehničari te doktori. Trudimo se da bolnica bude maksimalno opremljena – istaknuo je Kolar dodavši kako je u 2018. godini povučeno 15,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova i dodatno opremili bolnicu kao i operativni trakt. – Nisam zadovoljan s financiranjem HZZO-a prema bolnici jer limit koji bolnica dobiva je premali i ne pokriva osnovne potrebe koje su vezane za plaće djelatnike. U nadogradnji kupovanja opreme i eventualnog uvođenja novih tehnologija što se tiče novaca koji dolazi od HZZO-a možemo samo sanjati – objasnio je Kolar dodavši kako smatra da je zdravstveni sustav potrošen. – Treba napraviti novi sustav koji će biti održiv. Nakon svih ušteda i reorganizacija koji smo napravili unutar bolnice do razine da pacijent to ne osjeti, imamo milijun kuna na mjesečnoj razini nedostatka novaca – zaključio je Kolar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content