Novosti

14. Susret dječjih foruma

Dječji forum „Bonkasy“ sudjelovao je na 14. Susretu Dječjih foruma Hrvatske

Dječji forum „Bonkasy“ Društva Naša djeca Zabok sudjelovao je na 14. godišnjem Susretu Dječjih foruma Hrvatske održanom na otoku Rabu od 19.do 23. kolovoza 2010. u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, za projekt u 2010.- Dječji forumi u funkciji ostvarivanja i promociji dječje participacije u civilnom društvu.

Na Susretu koji se održao u odmaralištuDND-a Varaždin sudjelovalo je 15 Dječjih foruma izOsijeka, Slavonskog Broda, Slatine, Banove Jaruge, Kutine, Galdovo, Siska, Varaždina, Čakovca, Kuršanca, Ogulina, Lovrana, Dobreća, Opatije i Zaboka. Svaki Dječji forum priprema i na Susretu postavlja izložbu s prikazom najboljih postignuća u radu i prezentira jednu radionicu iz područja Dječjih prava i jednu radionicu iz područja Odgoja za mir, međusobno razumijevanje i suradnju.

Zabočki „Bonkasy“ po prvi puta su sudjelovali na ovom Susretu, a predstavili su se radionicom „Svi različiti – svi jednaki“ s ciljem da se pokaže kako naše predodžbe o drugim osobama utječu na našu interpretaciju njihovog ponašanja te upoznavanje s pojmovima stereotipi, predrasude i tolerancija. Cilj druge radionice „Slušam te – čujem te“ bio je razvijanje osjećaja za suradnju i međusobno uvažavanje te osvještavanje potreba i problema osoba s invaliditetom i drugih osoba s teškoćama.

U slobodno vrijeme forumaši su uživali u igrama u moru i na plaži te večernjim priredbama koje su osmislili i sami pripremili. Posjetili su grad Rab i upoznali se s njegovim znamenitostima te Zavratnicu – uvalu koja svojim izgledom podsjeća na minijaturu norveških fjordova. Izradili su Uspomenu sa slikom i potpisom svih sudionika 14. Susreta i na kraju razmijenili suvenire koje su sami izradili kako bi im ovaj Susret ostao u dugom sjećanju.

Forumašice Iva Martinko, Marta Tušek i Anja Kolarić zajedno s voditeljicom Romanom Turk vratile su se sa Susreta pune dojmova, novih ideja i novih prijateljstava.

Skip to content