Novosti

15. vatrogasna Olimpijada CTIF-a od 14. do 21. srpnja 2013. u Mulhauseu u Francuskoj

U Mulhouseu u Francuskoj spektakularnom svečanošću Otvoreno 15. tradicionalno i sportsko vatrogasno natjecanje CTIF-a i 19. natjecanje vatrogasne mladeži, popularnijeg naziva “VATROGASNA OLIMPIJADA”

Na ovom impozantnom skupu od preko 3000 vatrogasaca iz 39 zemalja Hrvatsko vatrogastvo predstavlja 15 najuspješnijih desetina u svim kategorijama osim sportske: 5 desetina u muškoj “A” kategoriji, 3 u muškoj “B” kategoriji, zatim 2 ženske “A” i jedna ženska “B” desetina. Profesionalno vatrogastvo predstavlja po jedna desetina u PVP “A” i PVP “B”, a također hrvatsku mladež predstavlja po jedna muška i jedna ženska desetina.

Prema do sada ostvarenim rezultatima postignutim na dvama službenim treninzima, naše ekipe postigle su zavidne rezultate, istina ne baš “austrijske” ili “zapadno-europske”, ali i ovi postignuti daju nam nadu da će Hrvatska i ovaj put imati desetine sa zlatnim i srebrnim medaljama.

Za one koji nisu upoznati sa načinom osvajanja medalja na Vatrogasnoj olimpijadi, evo nekoliko pravila:

Niti jedna desetina u kategoriji nije jedna drugoj izravan konkurent osim za Naslov Prvaka CTIF-a, odnosno Olimpijskog pobjednika u pojedinoj kategoriji.

Lista učesnika po kategoriji djeli se na trečine, tako da prva trečina osvaja zlatnu, druga trečina srebrni, a treča brončanu.

Samim tim jasno je da svi oni koji nastupe na Olimpijadi imaju brončanu medalju, koje su u pravilu izrađene u obliku broša i nosi se zakvačena na odori. Oni malo bolji osvojit će istu ali srebrne verzije i oni najbolji zlatne.

Zapovjednici SAMO prve tri desetine ulaze u pobjednički ešalon i pred svečanom tribinom i uzvanicima primaju zaslužene nagrade, time da Olimpijski pobjednici još osvajaju Vrlo vrijedan pehar.

Svi ostali medalje dobijaju u stroju na travi stadiona.

Stoga našim učesnicima iz svih hrvatskih 15 desetina zaželimo što više zlatnih medalja i makar jednoj sreću da osjeti što je biti Olimpijski pobjednik.

Oprečno od ovog načina dodjele nagrada za desetine i pojedince iz sportskog dijela natjecanje medalje i nagrade se dijele klasičnim načinom, medalje oko vrata i na 1,2,3 postolju…

U sportskom natjecanju naša Hrvatska vatrogasna zajednica nema svojih predstavnika.

Ovdje pratite cjelodnevni
PRIJENOS UŽIVO

Izvor : vatrogasni-portal.com

Autor fotografija: Dado Škreblin

Skip to content