Novosti

16. MALI GASTRO

U Zaboku je u petak, 11. svibnja 2018. godine održan 16. Mali gastro, tradicionalna manifestacija na kojoj svoja znanja i vještine predstavljaju srednjoškolci iz ugostiteljskih i turističkih škola sjeverozapadne Hrvatske u raznim vještinama vezanim uz njihovu struku.

Događanje je otvorila zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, koja je rekla kako je ova manifestacija važna i za turizam Krapinsko-zagorske županije. „Naša županija brendirana je turistička destinacija pod sloganom Zagorje, koja iz godine u godinu bilježi porast broja dolazaka i noćenja. Imamo kompetentne i stručne ljude ugostiteljskog i turističkog smjera, a Srednja škola Zabok je zapravo „rasadnik“ tog kadra. Ovo događanje bitno je zbog toga što učenici razmjenjuju znanja i vještine, a ujedno i pokazuju javnosti što mogu i kako mogu. Mi smo jako ponosni na Srednju školu Zabok i nadamo da ćemo uskoro u Zagorju imati regionalni Centar kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu koji će biti s jedne strane centar za edukaciju mladih kadrova, a s druge strane i stručno usavršavanje svih onih koji rade u turizmu ne samo iz Krapinsko-zagorske županije, nego iz cijele regije“, rekla je zamjenica župana Petek.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek naglasio je kako je “Mali gastro“ iznimno važan za grad Zabok. „Ovom manifestacijom se popularizira ugostiteljskih zanimanja koji se obrazuju u Srednjoj školi Zabok, ali je događaj prilika da čestitamo učenicima, mentorima i profesorima na svim onim rezultatima koje su ostvarili ove školske godine kako na međunarodnom planu pa tako i na domaćim natjecanjima“, istaknuo je Hanžek. Ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec je rekla kako je Cilj „Malog gastra“ humanitaran, jer sva sredstva koja se prikupe prodajom pića i hrane koju su učenici pripremili ide u dobrotvorne svrhe, odnosno za nabavu opreme za Opću bolnicu Zabok i bolnica hrvatskih veterana te je dodala da je Srednja Škola Zabok presretna što može pomoći bolnici na ovaj način. Na događanju su se predstavili Srednja škola Zabok, Srednja škola Pregrada, Srednja škola Prelog, Ugostiteljsko i turističko učilište Zagreb, Trgovačka i ugostiteljska škola Karlovac, Srednja strukovna škola Varaždin, Ekonomska i trgovačka i ugostiteljska škola Samobor.

VIDEO NA LINKU: https://instagram.com/p/BioRrG7AsEx/

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content