Novosti

17.06.2012. PROSLAVA BLAGDANA SVETOG ANTUNA i BLAGOSLOV BICIKALA u kapeli sv. Antuna u Grabrovcu

U nedjelju 17. lipnja po treći puta u našoj župi održao se blagoslov bicikala prijevoznog sredstva koji ne zagađuje okoliš i koji čuva naše zdravlje. Poznato je da u našoj okolici blagoslivljamo automobile, motore, traktore itd pa se tako rodila i ova ideja. Misno slavlje predvodio je župnik Marijan Culjak uz koncelebraciju naših mladomisnika vlč. Damira Ivaneka i vlč. Tomislava Krajačića.

U propovijedi koju je uputio mladomisnik vlč Tomislav Krajačić stavio je poseban naglasak na život i poslanje sv. Antuna koji se u potpunosti predao službi za druge. Istaknuo je karizme i kvalitete koje su ga resele a koje bi danas svatko od nas trebao nasljedovati – biti dobar, pošten, skroman i imati ljubavi za druge, ljubavi za svakoga čovjeka, velikog i malog, zdravog i bolesnog, a mogli bi tako nabrajati unedogled.

Mladomisnik vlč. Tomislav još dodaje i ovu misao: tako je malo potrebno za sreću,te poziva da iskoristimo svaki trenutak u životu za jednostavne male stvari. Sveti Antun nam je primjer kako nasljedovati njega u užurbanom vremenu u kojem živimo, toliko možemo pružiti drugima osmjehom, toplom riječju, stiskom ruke ili nekom drugom gestom. Pokušajmo i mi poput Antuna svojom dobrotom, strpljivošću, ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo – zaključuje homiliju vlč Tomislav.

Poslije mise blagoslovljeno je cvijeće (ljiljani) simbol današnjega sveca kojeg proslavljamo sv. Antuna Padovanskog, zatim djeca naša budućnost i po tradiciji bicikli od onih najmanjih pa do onih najvećih.

Pripremio: Darko Fiket

Skip to content