Novosti

2. Kup Rudolf Perešin održan u Gubaševu

2. Kup Rudolfa Prerešina – natjecanje u preciznom slijetanju aviona i mikrolakim letjelicama održano je u subotu, 17. rujna 2016. godine, na Krapinsko-zagorskom aerodromu u Gubaševu pokraj Zaboka.

Natjecanje je posjetio i župan Željko Kolar koji je tom prilikom podsjetio kako je u tijeku Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u daljnjem razvoju Krapinsko-zagorskog aerodroma „Krapinsko-zagorska županija ima svu potrebnu dokumentaciju za ovaj aerodrom te sada želimo vidjeti koliko je interes eventualnih budućih ulagača. Smatramo da je ovakav aerodrom potreban za razvoj jednog dijela elitnog turizma. Trebamo omogućiti da ljudi koji imaju nešto više novaca svojim malim sportskim avionima slete u Gubaševo, u našoj Bajci na dlanu provedu nekoliko dana i potom se opet avionima upute u svoja mjesta“ poručio je župan Kolar i potom istaknuo kako se 2. kupom Rudolfa Prešina odaje počast našem proslavljenom pilotu „Veoma nam je drago da se u čast našeg Rudija ovdje organiziraju i natjecanja poput današnjeg te da nam struka opet potvrđuje kako je ovaj aerodrom zaista odličan“ zaključio je župan Kolar.

Drugom kupu Rudolfa Perešina nazočio je i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, a u sklopu samog događanja su predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, rektor svetišta Majke Božje Bistričke Zlatko Koren i više zagorskih novinara imali priređen i promotivan let tijekom kojeg su razgledali napredak u gradnji zagorskih cesta.

Direktorica Krapinsko-zagorskog aerodroma Sandra Mičin osvrnula se na manifestaciji Susreti za Rudija koja se već 18. godina održava u Gornjoj Stubici i podsjetila kako se oduvijek željelo da se u sjećanje na ovog proslavljenog hrvatskog pilota održava i natjecanje u preciznom slietanju avionima „S obzirom da u Gornjoj Stubici nema aerodroma, nastojalo se da natjecanje bude održano u Zagorju, što bliže Stubici, a otvaranjem Zagorskog aerodroma stvorena je mogućnost da se zamisao organizatora konačno i ostvari“ rekla je direktorica Mičin.

Na natjecanju je sudjelovalo deset natjecatelja iz tri hrvatska kluba – Aero kluba „Slavoljub Penkala“ iz Zagreba, Aerokluba Dubrava i Aerokluba Albatros također iz Zagreba, kao i jedan natjecatelj iz Aero kluba Maribor iz susjedne Slovenije. U preciznom slijetanju avionima s tri leta u slijetanju s Cessnama 150, prvo mjesto osvojio je Zlatko Zemljić iz Aerokluba Slavoljub Penkala iz Zagreba, drugi je bio Robert Vrbančić iz Aerokluba Maribor, a treći Zoran Dimić iz Aerokluba Slavoljub Penkala iz Zagreba. Među mikrolakim letjelicama jedini je nastupio te naravno osvojio i prvo mjesto Josip Lacković iz Aerokluba Dubrava. U ekipnim letovima prvi su bili Zlatko Zemljić i Zoran Dimić, drugo mjesto osvojili su Željko Beršić i Miroslav Nessek, a treći su bili Predrag Crnko i Robert Vrbančić. Najboljima je nagrade uručila supruga pokojnog Rudolfa Perešina, Ljerka Perešin.

Više o Zagorskom aerodromu pročitajte na http://www.zagorje-aerodrom.hr/

Izvor: www.kzzz.hr

Skip to content