Novosti

23. OBLJETNICA BLJESKA: Tristotinjak Zagoraca oslobađalo je zapadnu Slavoniju u ovoj vojnoj akciji

U Zaboku je danas obilježena 23. obljetnica vojno-redarstvena akcija Bljesak

U Zaboku se, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, Grada Zaboka i Krapinsko-zagorske županije, održava obilježavanje 23. godišnjice vojno-redarstvene akcije Bljesak. Riječ je o akciji u kojoj je u nešto više od 30 sati oslobođen velik dio Slavonije.

Predsjednik UDVDR KZŽ Stjepan Pavliša istaknuo je kako je u toj akciji sudjelovalo oko 300 Zagoraca te kako su ovakva događanja prigoda da se prisjetimo svih onih koji su dali život za domovinu i pomogli u njenom oslobođenju.

Okupljenim braniteljima, iz svih krajeva Hrvatske, obratio i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.

– Pozdravljam sve vas koji ste se okupili ovdje. Uvijek nam je drago biti domaćin i družiti se s vama. Čestitam vam 23. obljetnicu Bljeska i živjeli – poručio je Hanžek.

A jedan od onih koji je sudjelovao u Bljesku bio je i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok Josip Horvatin. – Sada, nakon 23 godine, većina mojih suboraca nije živa i rado ih se prisjećamo. Bili su to teški dani. Gotovo nenaoružani krenuli smo u Bljesak i s velikim srcem oslobodili velik dio Hrvatske – naglasio je Horvatin.

Župan Željko Kolar također je istaknuo važnost prisjećanja na velike povijesne trenutke, ali i naglasio kako je ponosan na sve zagorske branitelje, a njih je bilo više od 11.500 tisuća. Još jednom je naglasio važnost neovisne Hrvatske, ali i važnu ulogu prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana.

Nakon službenog dijela programa, delegacija predvođena županom, gradonačelnikom Zaboka i braniteljskim udrugama, položila je vijence ispred spomenika pred Policijskom upravom krapinsko-zagorskom. Valja reći da će se branitelji kroz dan natjecati u nekoliko disciplina poput belota, viseće kuglane, bacanja i potkove i slično u Parku Milana Prpića

Izvor:Zagorje.com

Skip to content