Novosti

24.06.2012. MLADA MISA vlč. Damira Ivaneka

Nakon tri dana duhovne priprave, 24. lipnja, zabočku župu sv. Jelene Križarice dobri je Bog pohodio velikom milošću. Tog je datuma mladomisnik vlč. Damir Ivanek proslavio svoju Mladu misu. Nakon dirljivog roditeljskog blagoslova ispred župnog ureda procesija se uputila prema župnoj crkvi sv. Jelene Križarice. Procesiju su krasile narodne nošnje, vatrogasci u svečanim odorama, kuburaši i druge udruge te veliko mnoštvo vjernika naše župe i okolice. Geslo mlade mise vlč. Damira glasilo je: „Dosita od punine svi mi primismo i to milost na milost“ .

Svečanu je Euharistiju posebno obilježila prisutnost velikog broja svećenikam, župljana i mladomisnikovih prijatelja, te gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek koji je mladom svećeniku čestitao i poželio sve najbolje na putu koji je izabrao ističući svoj ponos i ponos cijelog grada. Na početku misnoga slavlja mladomisnika je u ime župe pozdravio Josip Sente koji je rekao između ostalog: „Mi, kao župna zajednica, želimo i molimo da ljubav Očeva i njegovo milosrđe budu izvor tvojega služenja: osoba Isusa Krista neka ti u svemu bude uzor te zazivamo Isusovu i našu Majku Mariju da ti bude posrednica milosti“.

Prigodne riječihomilije i ohrabrenjauputio je mr. vlč. Robert Šreter. On je sve okupljene, a na poseban način mladomisnika pozvao da Bogu bude i ostane vjeran, a to će najbolje i jedino postići samo ako svakog dana iznova Bogu bude zahvaljivao na službi za koju ga je odabrao.

Tijekom cijelog slavlja osjetila se radost i zajedništvo župe, kroz pjevanje pučkog zbora i zbora mladih, molitve i sudjelovanja pobožnog puka tijekom euharistijskog slavlja. Mladomisnik je na dar od župljana dobio misnicu. Na kraju mladomisničkog misnog slavlja vlč. Damir se zahvalio najprije Gospodinu Bogu i roditeljima. Posebnu riječ zahvale izrekao je župniku Marijanu koji je cijelo vrijeme bio njegov oslonac, ruka koja ga je vodila kroz životno opredjeljenje, onaj koji je bio uvijek uz njega u tuzi, sreći, uspjesima i padovima. Riječi zahvale izrekao je župljanima koji su se za ovu prigodu svi „digli na noge“, te svima koji su s njime došli podijeliti radost mladomisničkog slavlja. Njegove riječi zahvale ganule su sve prisutne na svetoj misi pa smo i pustili pokoju suzu.

Nakon Euharistijskog slavlja mladomisnik je podijelio svoj mladomisnički blagoslov roditeljima i rodbini te svećenicima, dok su ostali vjernici imali za to priliku nakon večernje Mise zahvalnice na kojoj se okupio ponovno veliki broj vjernika.

Zahvaljujemo se svim župljanima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji Mlade mise. U nedjelju 08. srpnja očekuje nas još jedno mladomisničko slavlje vlč. Tomislava Krajačića

Molimo i dalje za svećenička zvanja u našoj župi, gradu, Domovini i Svijetu. Naše mladomisnike preporučujemo i nadalje u vaše molitve.

Pripremio: Darko Fiket

Skip to content