Novosti

26. tečaj informatičkog opismenjavanja

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko-zagorske županije sa udrugom partner Udrugom hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Duga Međa i Udrugom dijabetičara Orahovica organizirali su za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji te članove udruge dijabetičara iz orahovice tečaj informatičkog opismenjavanja.

Prije početka 26.tečaja informatičkog opismenjavanja članovi UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije i UHBDDR Duga Međa zapalili su lampaše na spomeniku hrvatskim braniteljima na mjesnom groblju u Zdencima.

Na tečaju koji se održao u tri termina od po 4 sata dana 17. i 18.02.2018.godine u prostorijama OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Zdencima te UHBDDR u Dugoj Međi odazvalo se 17. članova udruga. Uz osnove informatike i korištenja osnovnim informatičkim alatima svaki od polaznika na poklon je dobio i USB stik /8GB/ sa kojim su se koristili tijekom informatičke obuke.

Po završetku tečaja informatičkog opismenjavanja u mjesnom domu u Dugoj Međi svi polaznici prisustvovali su Izvještajnom saboru UHBDDR Duga Međa kojom prilikom su im za pokazano zavidno znanje imajući u vid dob većine polaznika koja je iznad 70.godina života uručene iz ruku predavača Gorana Šotara i predsjednika braniteljskih udruga Diplome. Udruzi partner u projektu UHBDDR Duga Međa sa kojom UDVDR Krapinsko-zagorske županije već 4.godine provodi tečaj informatičkog opismenjavanja uručena je Uspomenica.

Kao odgovorni članovi zajednice uz pomoć Županije Krapinsko-zagorske i grada Zaboka UDVDR Podružnica Krapinsko-zagorske županije osigurala je jedno osobno računalo koje je obitelji Brekalo /obitelj bez oca sa 5 djece od koje je dvoje sa posebnim potrebama/ koje je u ime braniteljskih udruga obitelji uručio zamjenik župana Virovitičko-podravske županije gosp.Darko Žužak.

U ime donatora o projektu i namjerama da se branitelji pokažu kao odgovoran čimbenik koji prepoznaje potrebe informatičke pismenosti nazočnima se obratio dopredsjednik Podružnice UDVDR Krapinsko-zagorske županije mr.crim.Josip Horvatin, a u ime udruge partner predsjednik UHBDDR Duga Međa Ivica Bušljeta. Zahvalu braniteljima na viziji budućnosti u kojoj su našli mjesta i za osobe 3.životne dobi govorio je predsjednik UDO Martinčević Ivica.

Nazočnima se obratio i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak koji je i sam osobno upoznat sa projektom koji provode zajedno braniteljske udruge te je obećao punu potporu županije u svim daljnjim aktivnostima. Zamjeniku župana preneseni su pozdravi župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka te mu je uručena vrećica TZ KZŽ sa proizvodima 100% zagorsko.

Udrugom hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Duga Međa najavila je svoj dolazak na proslavu VRO Oluja u Zaboku 01.05. i dolazak na 5.hodočašće branitelja sjeverozapadne hrvatske u Loboru 25.08.2018.godine.

Nakon izvještajnog sabora udruge organiziran je domjenak i druženje za polaznike tečaja, članove braniteljske udruge sa njihovim obiteljima i goste.

Pripremio: mr.crim. Josip Horvatin, prof.

Skip to content