Novosti

3.MEMORIJAL „IVAN PODGAJSKI“

U organizaciji UDVDR Podružnica Krapinsko-zagorska, Ogranak Krapina, Klub branitelja Petrovsko održan je u spomen na preranu preminulog satnika i zapovjednika bojne 103. brigade HV(R) u prostorijama DVD Petrovsko 3. memorijalni turnir u belotu-memorijal “Ivan Podgajski”.

Održavanje turnira organizacijski i financijski su pomogli Općina Petrovsko, OMCO Croatia, Ministarstvo hrvatskih branitelja, FINA RH, G.P.Špiljak, Mužek Kaminko d.o.o., Print centar Krapina, Vetropack Straža Hum na Sutli i drugi.

Učesnike memorijala kao domaćin pozdravio je načelnik općine Petrovsko Ivan Šanjug, ispred organizatora predsjednik Podružnice UDVDR Krapinsko-zagorske županije Stjepan Pavliša ing.el., a ispred Ministarstva hrvatskih branitelja pomoćnica ministra gđa. Nevenka Benić koja je turnir i otvorila.

Na početku memorijala svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima minutom šutnje odana je počast, a nakon otvorenja memorijala na grobu pokojnog Ivana Podgajskog na mjesnom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Na pozivnom turniru natjecalo se 29. natjecateljskih parova sa 58. natjecatelja prijatelja i štovatelja Ivana Podgajskog i njegovih suboraca iz 103.brigade.

Na memorijalu su najuspješniji bili:

1. Mjesto pehar i zlatne medalje
– Stjepan Lešković
– Zdravko Grden
2. Mjesto pehar i srebrne medalje
– Ivica Šanjug
– Josip Menjački
3. Mjesto pehar i brončane medalje
– Milorad Sekušak
– Mladen Boršić

Za sve natjecatelje i goste memorijala koji je započeo u 14,30 sati i završio u 23,00 sati osigurane su majice memorijala te topli obrok i dostatne količine pića.

Zahvalu za pomoć u organizaciji svim donatorima i učešće na memorijalu svim natjecateljima i gostima Klub branitelja Petrovsko i Općina Petrovsko najavili u održavanje 4. Memorijala „Ivan Podgajski“ za 04.11.2017.godine

Skip to content