Novosti

5. Susret gradova i općina prijatelja djece održan u Karlovcu

Tema ovogodišnjeg susreta bila je rana prevencija, a susret se održao pod motom „Volim i poštujem sebe, poštujem druge“.

Veliki i maleni gosti iz cijele Hrvatske uživali su u svečanom programu u Zorin domu u kojem su dominirala, naravno, djeca i pokazala što sve Grad Karlovac prijatelj djece pruža svojim najmlađim stanovnicima. Kroz bogat program djeca iz Karlovca zaželjela su dobrodošlicu svim sudionicima susreta i pokazali svoje plesačke, glumačke, scenske, vokalne i druge talente. Cijeli tjedan u gradu Karlovcu bio je posvećen ovom 5. susretu gradova i općina prijatelja djece brojnim programima koji su se održavali na različitim lokacijama u gradu Karlovcu.

Nakon svečanog otvorenja, djeca su pokazala svoju kreativnost na likovnim, folklornim, plesnim, arheološkim, keramičkim, dramskim i lutkarskim radionicama, dok je za odrasle organiziran okrugli stol na temu primarne prevencije ovisnosti.

Susret je zatvoren prezentacijama i nastupima sve djece koja su sudjelovala u radionicama te je to bio jedan prekrasan kolaž dječjeg stvaralaštva i dječje mašte.

Delegaciju Zabočana predstavljalo je petero djece: Daša Tkalec, Anja Kolarić, Linda Lež, Doris Tkalčević i Igor Jadan s voditeljicama Romanom Turk, Vlastom Videk, Danijelom Jadan i Jasenkom Borovčak i predsjednicom Koordinacijskog odbora Grad Zabok prijatelj djece Sonjom Borovčak.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content