Novosti

5. Zabočka Kukurijada okupila dvjesto biciklista

Rekreativni biciklistički klub Ku-ku-ri-ku iz Zaboka 28.5.2016. organizirao je tradicionalnu biciklijadu povodom Svjetskog dana sporta i Svjetskog dana nepušenja.


5. Zabočka Kukurijada održana je u suradnji s

– Koordinacijskim odborom projekta Zdravi grad – Zabok,

– Društvom Naša djeca Zabok i

– Zavodom za javno zdravstvo KZŽ,


a ove godine organizaciji su se pridružili i

– Turistička zajednica Grada Zaboka te

– Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Sudionike biciklijade na startu je pozdravila Sonja Borovčak, predsjednica Koordinacijskog odbora Zdravi grad –Zabok, a kako je ruta prolazila oroslavskim krajem, na trgu u Oroslavju bicikliste je dočekao i zamjenik gradonačelnika Oroslavja Nenad Gospočić.

Ovogodišnja biciklijada okupila je rekordan broj sudionika. Čak dvjesto biciklista odvozilo je rutu duljine 22 km:Zabok – Bračak – Hruševec – Andraševec – Oroslavje – Krušljevo Selo – Mokrice – Pavlovec – Zabok.

Pritom su boravak u prirodi i kretanje pretvorili u međusobno druženje i odličnu zabavu te učinili nešto dobro za svoje zdravlje, a to je i cilj biciklijade i projekta Zdravi grad.

Svi sudionici biciklijade mogli su kod predstavnika Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirati svoje bicikle, dobili su poklon bonove Hervisa i majice sa sloganom: Recept za zdravlje bolje – dva kotača i malo dobre volje!

Po završetku biciklijade druženje je nastavljeno uz tradicionalni grah u Restoranu Kod Golubeka.

Skip to content