Novosti

6. Susret Gradova i općina prijatelja djece održan u Velikoj Gorici

Ovogodišnji 6. Susret Gradova i općina prijatelja djece održao se u Velikoj Gorici-Gradu prijatelju djece. Velika Gorica pokazala se kao izuzetan domaćin, a za sudionike je u prvom dijelu organizirano svečano otvorenje susreta i predstava Mamurluk.

Tema ovogodišnjeg susreta bila je „Mediji i javne kampanje za djecu“ te se na temu „Društveno angažirane kampanje“ održala tribina čiji je cilj bio otvoriti pitanja o društveno angažiranim kampanjama koje se odnose na neka područja života socijalno osjetljivih skupina u društvu, o potrebama i mogućnostima pokretanja kampanja u lokalnim zajednicama koje proizlaze iz specifičnih potreba i problema tih lokalnih zajednica.

Velika Gorica provela je kampanju „Cuga je tuga“ protiv konzumiranja alkohola među mladima, a upravo predstava Mamurluk koju su djeca taj dan pogledala je kazališni projekt koji je proizašao iz te kampanje. Povodom obilježavanja 6. Susreta Gradova i općina prijatelja djece u Velikoj Gorici je provedena javna kampanja na temu „Medijska igraonica“. Cilj ovog programa bio je pomoći mladima u razvijanju vještina kritičkog promišljanja o medijskom sadržaju, a jedan od ishoda je javna kampanja nastala prema porukama koje su osmislila djeca te su njihove poruke bila prikazane u javnom prostoru putem tiskanog plakata. Plakati s raznim porukama kao što su: „Želim biti lav!“, „Antonio, jedi povrće i brzo rasti! Tvoj braco Ivan“ krasili su sve prostore Grada Velike Gorice.

Za djecu su organizirane radionice na temu „Poruke djece odraslima“, a za dobru atmosferu na kraju susreta pobrinuo se osnovnoškolski band. Delegaciju Zabočana predstavljalo je petero djece: Jan Grabrovečki, Ema Smolić, Lorena Benko, Sandra Benčić i Marta Tušek s voditeljima Karlom Kraljem i Jasenkom Borovčak.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content