Novosti

600 tisuća kuna za udruge iz područja zdravstva i socijale

Pravo na potporu ostvarilo je 57 udruga, u ukupnom iznosu od 600.000 kuna

Danas su u Zaboku dodijeljeni ugovori predstavnicima udruga koje su ostvarilo pravo na potpore temeljem natječaja Krapinsko – zagorske županije za sufinanciranje programa i projekata udruga u području prevencije, zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva za 2019. godinu. Pravo na potporu ostvarilo je 57 udruga, u ukupnom iznosu od 600.000 kuna.

– Ove udruge su iznimno važne na području naše županije jer povećavaju kvalitetu života svojim korisnicima, a važni su suradnici u različitim povjerenstvima, stručnim timovima i savjetodavnim tijelima jer bez njih teško da bi Krapinsko-zagorska županija mogla kvalitetno raditi – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek dodajući kako udruge pomažu pri planiranju aktivnosti koje su vezane za rad civilnog društva i civilnog sektora.

– Željeli bismo da sljedeće godine imamo neke projekte i programe koji imaju aktivnosti vezane za područje ljudskih prava i demokratizacije društva jer mislimo da toga nedostaje u županiji – rekla je Petek koja je zajedno sa županom Kolarom čestitala svim predstavnicima udruga.

– Bez vašeg rada, truda, odricanja od slobodnog vremena Krapinsko-zagorska županija bi bila takva kakva je – istaknuo je Kolar.

Prisutnima se obratila i zamjenica gradonačelnika grada Zaboka Valentina Đurek koja se osvrnula na projekt MIPOS koji zapošljava 55 žena u Krapinsko-zagorskoj županiji i koje brinu o 313 korisnika. Istaknula je kako se nada da će se projekt nastaviti.

U ime udruga prisutnima se obratila Mirjana Janžek, predsjednica Udruge distrofičara Krapina. – Dobivena sredstva ovim udrugama znače mnogo. Bez financijskih sredstava ne možemo planirati niti određene projekte i programe koje provodimo -istaknula je Janžek i dodala kako će udruge raditi aktivnosti koje znatno povećavaju kvalitetu življenja svojim članovima.

Izvor: Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content