Novosti

70 milijuna eura za modernizaciju pruge od Zaprešića do Zaboka iduće godine će HŽ tražiti iz EU fondova

Jedan od značajnijih projekata koje HŽ infrastruktura namjerava realizirati na području Krapinsko-zagorske županije svakako je modernizacija željezničke pruge od Zaprešića do Zaboka, koji je peti grad u Republici Hrvatskoj po broju putnika kad je u pitanju željeznički promet. “Sljedeće godine idemo s natječajem za europske fondove za otprilike 70 milijuna eura vrijednosti radova rekonstrukcije pruge od Zaprešića do Zaboka i njezine elektrifikacije”, najavio je Peričić.

Također, najavljena je i obnova željezničke pruge od Đurmanca do Lupinjaka. “Investicija je teška nešto više od 40 milijuna kuna. S radovima ćemo početi u studenom ove godine, sredstva smo osigurali i mi smo spremni do ljeta sljedeće godine završiti sve te radove i ponovo pustiti prugu u promet”, rekao je Peričić.

Osim modernizacije pruge od Zaprešića do Zaboka, te obnove pruge od Đurmanca do Lupinjaka, na sastanku održanom danas u tvrtki Vetropack Straža u Humu na Sutli predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić najavio je i ponovno stavljanje u funkciju pruge od Savskog Marofa do Kumrovca.

Izvor: Indeks.hr

Skip to content