Novosti

8. Susret gradova i općina – prijatelja djece koji će se održati u petak, 26. rujna 2014. u Zaboku

Grad Zabok s Koordinacijskim odborom za vođenje Akcije„Grad Zabok – prijatelj djece“ u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske, organizatori su ovogodišnjeg 8. Susreta gradova i općina – prijatelja djece koji će se u petak, 26. rujna 2014. godine održati u Zaboku. U Zaboku se očekuje oko 250 sudionika – djece i odraslih iz 26 gradova i općina iz cijele Hrvatske.Osim delegacija gradova i općina na susretu se očekuju i predstavnici resornih ministarstava, ureda Unicefa za Hrvatsku, savjetnica za društvene djelatnosti Ureda predsjednika RH, pravobraniteljica za djecu i mnogi drugi uzvanici.

8. Susret gradova i općina – prijatelja djece održava se u ozračju obilježavanja 15 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ i 25 godina Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta, a pokrovitelj svih aktivnosti i događanja Saveza društava Naša djeca Hrvatske vezanih uz ove značajne obljetnice je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović.

Glavna tema 8. susreta je „Provođenje Konvencije UN-a o pravima djeteta volonterskim radom u Akciji Gradovi i općine – prijatelji djece“ uz primjere dobre prakse domaćina. Posebno će se istaknuti važnost promicanja prava djeteta na svim područjima i stvaranja uvjeta za bolji život djece u lokalnoj zajednici.

Najavljeni program podijeljen je u tri dijela, nakon svečanog otvaranja održat će se radionice za odrasle na temu Volontiranje u Akciji, dok je za djecu organizirano predstavljanje KIKI festivala i prigodne radionice.

Grad Zabok i Društvo Naša djeca kao glavni nositelj svih aktivnosti ponosni su na postignuća u Gradu Zaboku – prijatelju djece, što je rezultat partnerskog odnosa svih subjekata uključenih u Akciju, a posebno mnogobrojnih volontera i volonterki koji daruju svoje slobodno vrijeme za dobrobit djece u gradu Zaboku.

PREDSJEDNICA KOO GRADONAČELNIK

Sonja Borovčak Ivan Hanžek, oec.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content