Novosti

AK Zabok viceprvak Hrvatske u polumaratonu, Nikola Špoljar ukupno treći

3. Požeški polumaraton

U nedjelju, 30. rujna u organizaciji Atletskog kluba Požega i suorganizaciji Grada Požega održan je 3. Požeški polumaraton koji je ujedno bio ekipno i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu. Utrka polumaratona bila je dvokružna, a trčalo se ulicama Grada. Start i cilj utrke su bili na Trgu Sv. Trojstva.

Vrijeme je idealno poslužilo natjecatelje, hladno jutro zamijenio je prekrasan sunčani jesenski dan. Idealno vrijeme za trčanje, a i brza cestovna staza polučila je izvrsne rezultate za naše predstavnike.

Nekolicina od nas popravila je svoje osobne rezultate na polumaratonu. Nikola Špoljar i Željka Gašparić osobne su rekorde na polumaratonu popravili za oko minutu, Mario Špoljar i Damir Hršak za oko 3,5 minute, a Alen Čretni za 4,5 minute.

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u polumaratonu, Nikola Špoljar je u poretku muškaraca zauzeo 3. mjesto s vremenom 1:13:27 i 3. mjesto u MS kategoriji, iza dva predstavnika iz AK Agram.

Mario Špoljar je s vremenom 1:14:46 zauzeo 6. mjesto, a Matija Grabrovečki je bio 7. s vremenom 1:14:54 i 1. u kategoriji M40. Od ostalih muških predstavnika Alen Čretni se plasirao na 15. mjesto s vremenom 1:17:00, Damir Hršak je bio 17. s vremenom 1:17:12, Ivica Gašparić je bio 47. s vremenom 1:30:18, a Sven Šemovčan je bio 56. s vremenom 1:35:43.

U sastavu Nikola Špoljar, Mario Špoljar i Marija Grabrovečki, osvojili smo naslov vicepravaka Hrvatske u polumaratonu iza AK Agram i ispred AK Dubrovnik.

Ove godine imali smo i ženske predstavnice i na ekipnom i na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u polumaratonu. Ženka ekipa u sastavu Željka Gašparić, Jelena Brezak i Sanja Loborec zauzela je 7. mjesto u ekipnom poretku.

Željka Gašparić je na pojedinačnom prvenstvu osvojila 22. mjesto s vremenom 1:37:14, Jelena Brezak je bila 27. s vremenom 1:38:15, a Sanja Loborec 32. s vremenom 1:42:26. Željka je ujedno bila i 1. u kategoriji Ž40, a Jelena 3. u kategoriji Ž35. Četvrta članica Kluba koja j trčala je bila Jelena Miličević koja se na prvenstvu Hrvatske plasirala na 40. mjesto s vremenom 1:52:40.

Osim utrke polumaratona, trkačice i trkači mogli su trčati i na utrci od 5 km na kojoj smo imali jednog predstavnika, Igora Visinskog koji je zauzeo 2. mjesto u ukupnom poretku s vremenom 0:18:04 iza prvoplasiranog Matije Crnković i trećeplasiranog Zrinoslava Kekez.

“Zagreb 5×5”

U nedjelju je na “Zagreb Grand Finale”, petoj u nizu utrka serijala “Zagreb 5×5” duljine 5 km, nastupio i naš predstavnik Domagoj Buzjak i od muških predstavnika plasirao se na 12. mjesto s vremenom 0:18:22.

Valamar trail

Ove subote se u Rapcu održao Valamar trail, mali brat puno poznatije utrke 100 milja Istre, koji po organizaciji i atraktivnosti staza nimalo ne zaostaje za velikim bratom.

Ni dosta jaka bura nije omela gotovo 430 natjecatelja da se okušaju na 3 dostupne staze: green (11km), blue (31km) i red (57km).

Na blue stazi nastupio je Marko Gorički. Nakon što je veći dio utrke proveo na vodećoj poziciji na kraju se ipak morao zadovoljiti 2. mjestom. Pobjedu na blue stazi odnio je Josip Stipčević dok je Pavle Kruljac bio treći.

Čestitke!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content