Novosti

Akcija oslikavanja dječjeg odjela

Prema godišnjem planu i programu Akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ koju zajednički vode Opća bolnica Zabok, Odjel za pedijatriju i Društvo Naša djeca Zabok, DND Zabok tokom ove godine dekorirat će sve prostore pedijatrijskog odjela u kojima borave djeca.

Tako je prošlog tjedna započela akcija oslikavanja zidova u hodniku Odjela za pedijatriju u koju se uključilo 10-tak volonterki DND-a. Neke od njih već aktivno i volontiraju u boravku gdje se još od travnja ove godine organiziraju kreativne radionice za djecu koja borave na odjelu kako bi im se olakšalo i uljepšalo vrijeme dok su u bolnici. Ovom akcijom oslikavanja želi se još u većoj mjeri osigurati što ugodniji boravak djeci u bolnici.

Kao što se već puno firmi i pojedinaca uključilo te dalo svoj financijski doprinos Akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“ za ovu akciju oslikavanje u susret nam je izašla knjižara Tintilin iz Zlatara te nam donirala boje potrebne za oslikavanje-rekla nam je tajnica DND-a i koordinatorica Akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ Jasenka Borovčak.

Sve osoblje Odjela za pedijatriju-pedijatrice, medicinske sestre, spremačice, ali i svi oni koji su se našli na odjelu pokazali su veliko oduševljenje prekrasnim crtežima koje je osmislila Zvjezdana Balija, a zajedno s njom oslikavale su Jana Borovčak, <_st13a_personname>Silvija Dugorepec, Ana Gorup Hršak, Danijela Jadan, Sanja Krajačić, Dijana Lovinčić-Crnković, Anita Pripeljaš, Andreja Šagud, Sanja Škrivanek, Željka Trgovec, Miljenko Hršak i <_st13a_personname>Jasenka Borovčak, naglasivši kako će sada djeci, ali i djelatnicima Odjela biti puno ljepše i veselije.

Akcija oslikavanje nastavit će se u rujnu, kada će se i novi volonteri priključiti akciji, a svi s nestrpljenjem očekuju nove radove koji će krasiti dječji odjel.

Pripremila: <_st13a_personname>Jasenka Borovčak

Skip to content