Novosti

Akcija „Solidarnost na djelu 2016.“

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok i ove će godine provoditi akciju „Solidarnost na djelu“ u tjednu od 10. do 15. listopada. Provođenje akcije „Solidarnost na djelu 2016.“predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2016. godini.

44. akcija Solidarnost na djelu održat će se pod nazivom:
„Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija“.

Molimo naše sugrađane da u četvrtak, 13. listopada 2016. godine otvore vrata svojih domova učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i volonterima koji će ih obilaziti. Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom Gradskog društva Crvenog križa Zabok.
Građane ujedno obavještavamo da će se prikupljati prehrambene namirnice i to u Gradskom društvu Crvenog križa Zabok, Ulica Matije Gupca 53/I u Zaboku. Prikupljati će se brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve i marmelade.
Odbor Gradskog društva Crvenog križa Zabok, kao i dosadašnjih godina, donio je odluku da se financijska sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju paketa za socijalno ugrožene obitelji sa područja Grada Zaboka i 4 općine, čije područje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Zabok.
Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije,20% prikupljenih sredstava uplatit će se na žiro-račune škola koje će sudjelovati u provođenju akcije, a 10% od prikupljenih sredstava uplatit će seu Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Pripremila: Željka Vukić, ravnateljica

Skip to content