Novosti

Akcije CARITASA Župe sv. Jelene Križarice

USKRŠNJA KOŠARICA

Caritas župe svete Jelene Križarice i ove godine organizira akciju „Uskršnja košarica“ kako bi uljepšati blagdan Uskrsa obiteljima slabijeg materijalnog i imovinskog statusa.

Od 7.3. do 10.4. 2022. košare će biti postavljene u trgovinama za pomoć našim najugroženijim obiteljima.

Cilj akcije je prikupiti hranu i osnovne higijenske potrepštine te ih donirati socijalno ugroženim obiteljima ubacivanjem nekog proizvoda u košaricu na izlazu iz trgovine. Prikupljene proizvode će naši članovi po završetku akcije zapakirati i tijekom uskršnjeg tjedna podijeliti obiteljima.

Istom ovom akcijom je prošle godine prikupljeno podosta hrane, a nadamo se da ćemo ove godine uz Vašu pomoć prikupiti barem istu ili veću količinu. Veća količina hrane znači i veći broj obitelji koje ćemo razveseliti ovaj Uskrs.

HVALA SVIMA NA ISKAZANOJ LJUBAVI ZA DRUGE U OVOJ AKCIJI

AKCIJA “KOSA LJUBAVI”

Župni Caritas župe sv. Jelene Križarice u ovo korizmeno vrijeme organizira besplatnu akciju „Kosa ljubavi“. za osobe u potrebi, osobito za naše stare i nemoćne koji si nisu u mogućnosti priuštiti šišanje u frizerskom salonu.

Prijave iza misa u sakristiji isključivo ili na brojeve telefona voditelja Caritasa Marka Bilića 098/ 874 038. Kod prijave potrebno je upisati: ime i prezime osobe, adresa i kontakt broj telefona.

Hvala našoj župljanki koja želi učiniti dobro djelo.

POMOĆ ZA RASELJENE LJUDE IZ UKRAJINE

Caritas župe sv. Jelene Križarice u suradnji sa Zagrebačkim Caritasom prikuplja

H R A N U
(brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada)

H I G I J E N S K E P O T R E P Š T I N E
(sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci)

D J E Č J E P O T R E P Š T I N E
pelene, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube dječja, hrana za bebe kašica i žitne pahuljice za djecu, higijenske vlažne maramice za djecu.

Možete donirati

19.03. iza jutarnje mise

20.03. nakon misa u 8:30 i 10 sati.

HVALA UNAPRIJED!

Skip to content