Novosti

AKTIVNA JESEN U DV ZIPKICA: Sudjelovanje na konferenciji ‘Rastimo zajedno’ i predavanje Brune Šimleše

Dječji vrtić Zipkica s brojnim je aktivnostima zakoračio u jesensko vrijeme. Tako su predstavnici Dječjeg vrtića Zipkica, ravnateljica Dijana Lovinčić Crnković, psihologinja Silvija Dugorepec, logopedinja Tamara Miletić Damjanović te odgojiteljice Ankica Arl i Karmela Herčko sudjelovale se na 10. jubilarnoj konferenciji voditelja programa Rastimo zajedno u gradu Rovinju. Hvalevrijedan program za roditelje Rastimo zajedno u DV zipkica se provodi od samih početaka za što je vrtić dobio i priznanje.

Sva predavanja na konferenciji bila su vezana uz stručnu podršku roditeljima i različite kontekste roditeljstva. Same radionice Rastimo zajedno besplatan su grupni oblik podrške roditeljima male djece. Na 11 radionica roditelji i voditelji su partneri u traženju odgovora o roditeljstvu i djetetovom razvoju. Roditelji s voditeljicama i drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički uče i pružaju međusobnu podršku koja se pokazala jako korisnom za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta.

Dječji vrtić Zipkica održao je predavanje za roditelje i odgojitelje pod nazivom ”Pravila svjesnog odgoja”. Predavač je bio naš poznati sociolog, pisac, veliki humanitarac Bruno Šimleša koji o odgoju, izazovima odgoja i roditeljstvu priča na svoj specifičan i zanimljiv način stoga ne čudi zainteresiranost za njegova predavanja. Dječji vrtić Zipkica trudi se nuditi i djeci i roditeljima poticajno okruženje te u okviru ovakvih predavanja stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojima roditelji mogu čuti i razmijeniti ideje o načinima odgoja i roditeljstva, dobiti nova saznanja vezana uz granice, dosljednost i pravila što je svim roditeljima danas najveći izazov u roditeljstvu. Također, bolje upoznaju sebe kao roditelja i doznaju i za druge mogućnosti odnosa prema svom djetetu.

Skip to content