Novosti

AKTIVNI VATROGASCI – DVD Zabok održao je svoju 91. skupštinu na kojoj su predstavljena ostvarenja u proteklom razdoblju

Posljednji vikend u ožujku održana je 91. skupština DVD-a Zabok, koji u svom sastavu ima 33 djece i mladeži, 23 operativna člana, 48 izvršnih članova, 14 pričuvnih članova, 15 članova glazbene sekcije te 3 počasna člana što sve ukupno iznosi 136 člana.

Radovi na preventivnom i operativnom planu

Skupštinu je otvorio, vodio te pozdravio uzvanike i goste predsjednik društva Vladimir Tršinski. Skupštini su prisustvovali i Nevenka Gregurić, zamjenica zabočkog gradonačelnika, Ivica Glas, predsjednik Vatrogasne zajednice naše županije, Dražen Sinković, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zaboka i zapovjedvik ZJVP Zabok te sponzori koji zdušno pomažu rad zabočkih vatrogasaca. Glavni akcent izvješća predsjednika DVD-a Zabok bila je proslava 90-te obljetnice DVD-a koja je dostojanstveno obilježena u rujnu protekle godine, ana kojoj je izvršena primopredaja i blagoslov navalnog vozila MAN 14285. – Mnogo seradilo na preventivnom i operativnom planu, na osposobljavljanju, pripremama i natjecanjima, pružanju usluga prijevoza vode, prijevoza osoba, pranje cesta i parkirališta, odštopavanje kanalizacija i propusta, usluga autoljestvom, iznajmljivanju dvorane doma pravnim i fizičkim osobama – moglo se čuti iz izvješća predsjednika.

Priznanja za istaknute članove

Šećer na kraju bila je dodjela spomenica, uvjerenja i zahvalnica. Spomenicu za 70 godina vatrogastva primio je Franjo Goluban, a za 40 godina Stanko Lež. Za 20 godina spomenice su primili Gorana Deak, Tomislav Tisanić i Tihomir Tršinski, a za 10 godina Ljiljana Hržica, Silvija Tršinski i Željko Posavec. Uvjerenje osposobljenosti za gašenje šumskih požara i prijevoz helikopterom primili su Karlo Jandrok, Ivan Kahlina i Jurica Repovečki. Voditelj vatrogasne mladeži također su primili zahvalnice, a riječ je o Robertu Orsagu, Luciji Pavlić, Željku Posavcu, Bojanu Jovanoviću i Ivanu Kahlini. Zvanje vatrogasac prve klase stekli suTomislav Brlek, Ivica Halambek, Matej Javoreku, Goran Jugu, Jadranku Merkašu, Luciji Pavlić, Matiji Taradeu i Perici Tršinskom.

Lead: Zahvalnice DVD-a Zabok dodjeljene su Dragi Ščuricu – Šasiju, Robertu Orsagu, Tomislavu Jerneiću, Marku Jerneiću, Karlu Jandroku, Jadranku Merkašu, Kristijanu Štajduharu, Bojanu Jovanoviću, Matiji Taradeu i Vladi Tršinskom.

Izvor: Zagorski list

Skip to content