Novosti

APEL: USKRS BEZ KRIJESOVA

Poštovani građani,

Molimo Vas da se pridržavate upozorenja MUP-a, Ravnateljstva civilne zaštite RH, Stožera civilne zaštite KZŽ i Grada Zaboka da se ne okupljate povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa i palite krijesove.

Iako je postavljanje i paljenje vuzemnica (krijesa) uz koje se okuplja lokalno stanovništvo, dočekujući Uskrs, stoljetna tradicija, ove godine moramo biti disciplinirani i pridržavati se uputa i donijetih odluka.

Podsjećamo naše sugrađane da su, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, još uvijek na snazi, između ostalih, i slijedeće Odluke: Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim površinama.

Stoga Vas upozoravamo da će, u interesu zdravlja svih nas, područje jedinice lokalne samouprave obilaziti pripadnici operativnih snaga civilne zaštite i policije, a svako okupljanje ili pripremanje vuzemnica (krijesa) biti će sankcionirano.

Hvala na razumijevanju i disciplini.

S poštovanjem,

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA ZABOKA

Skip to content