Novosti

BAJKAONICA U ZABOKU

U sklopu projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ u studenom – mjesecu pripovijedanja, Društvo Naša djeca Zabok za one najmlađe organiziralo je „Bajkaonice“…

U sklopu projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ koji već četvrtu godinu zaredom zajednički provode Savez društava Naša djeca Hrvatske i tvrtka NIVEA u suradnji s Društvima Naša djeca u mjesecu studenome, koji je proglašen mjesecom pripovijedanja, u Zaboku su za djecu predškolske dobi održane dvije „Bajkaonice“.

Prepoznajući važnost pričanja bajki i priča, odnosno pripovijedanja, ove su godine NIVEA i Savez DND odlučili da će glavna tema projekta biti upravo pripovijedanje. Kako pripovijedanja nema bez pripovjedača, projektom je omogućena edukacija za 26 volontera iz 15 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske. Svako Društvo Naša djeca na poklon je dobilo mobilni kutić za pripovijedanje „Bajkaonicu“ koji se sastoji od stolca, tepiha, lampe, vizuala projekta, posebne opreme za pripovjedača, 20 raznobojnih jastučića za publiku i dodatnog rekvizita Pu(T)ne torbe priča.

Voditeljica „Bajkaonice“ u Zaboku, volonterka Društva Naša djeca, Lorena Martinić pripremila je dvije „Bajkaonice“ za djecu predškolske dobi. Prva je „Bajkaonica“ u NIVEA mjesecu pripovijedanja održana za polaznike Igraonice „Kutić slikovnica“ u Društvu Naša djeca Zabok na kojoj je ispripovijedana priča „Pustolovine malog crva“ dok je druga „Bajkaonica“ organizirana u suradnji s Gradskom knjižnicom K.Š. Gjalski i namijenjena svoj ostaloj djeci predškolske dobi i njihovim roditeljima. U čarobnoj atmosferi „Bajkaonice“, zahvaljujući dobivenim rekvizitima, djeca i roditelji uživali u priči „Cvjetna vila“…

Nakon priča djeca su se također mogla okušati u pripovijedanju i pjevanju…

Program „Bajkaonice“ nastavit će se i dalje te će se organizirati „Bajkaonice“ za učenike Osnovne škole K.Š. Gjalskog i male bolesnike na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zabok.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content