Novosti

‘Bake i djedovi u školskim klupama’ – zanimljiv projektni zadatak učenika OŠ K.Š. Gjalski Zabok

Učenici 6.a i 6.b razreda u sklopu nastave Hrvatskoga jezika izrađivali su živopisan i zanimljiv projektni zadatak ‘Bake i djedovi u školskim klupama’. Prema uputama svoje učiteljice Ljerke Gajski Markulin prikupljali su važne podatke, fotografije i anegdote iz vremena školovanja njihovih baka i djedova. Sve prikupljeno izložili su na plakatima i predstavili u svojem razredu.

Izrada zadatka poticajno je djelovala na ugodnu komunikaciju i druženje s bakama i djedovima: učenici su ih intervjuirali, zapisivali i izdvajali najzanimljivije podatke, zajednički su prikupljali stare fotografije i uočavali razlike između školovanja otprilike šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća i danas.

Pokazali su svoje vještine i kreativnost u izradi zadatka te svoje komunikacijske i prezentacijske sposobnosti u predstavljanju rada. Uočili su i osvijestili kako je školovanje nekada bilo puno teže: živjelo se puno siromašnije i skromnije, kilometrima su pješačili u školu, često i bosih nogu, dobivali su packe, sjedili u magarećoj klupi, klečali na kukuruzu, ali i uživali u zajedničkoj bezbrižnoj igri na putu do škole. Naši su učenici pažljivo prikupljali i znatiželjno gledali preslike nekadašnjih svjedodžbi i crno-bijele fotografije koje oživljavaju ne tako davna, ali po mnogo čemu drugačija vremena.

– Nadamo se da će i naši učenici, poput svojih baka i djedova, čuvati lijepe uspomene iz svojih školskih dana i još puno puta spoznavati svijet oko sebe iskustvenim i istraživačkim učenjem! – poručili su iz OŠ.

Skip to content