Novosti

[BILI ODLIČNI] Sportski uspješna zagorska Hitna na sportskim susretima u Umagu

Iz Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su članovi spomenutog sindikata iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju Krapinske Toplice, Zavoda za hitnu medicinu Krapina i Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana Zabok

Ovogodišnji Sindikalno-sportski susreti Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske održani su od 22. do 26. svibnja u turističkome naselju Katoro kraj Umaga, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva. Aktualni ministar, prof.dr. sc. Milan Kujundžić , naglasio je kako „sudjelovanjem i natjecanjem u društvenim i sportskim igrama potičemo druženje i kolegijalnost, razvijamo toleranciju, međusobno razumijevanje i poštovanje. Učimo živjeti sportski, timski raditi, veseliti se pobjedi, ali i prihvatiti poraz“. Sudjelovalo je gotovo 700 sudionika iz cijele Hrvatske. Iz Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su članovi spomenutog sindikata iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju Krapinske Toplice, Zavoda za hitnu medicinu Krapina i Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana Zabok. Petnaest sudionika iz zagorske Hitne osvojilo je nekoliko sportskih uspjeha- drugo mjesto u potezanju užeta, treće mjesto u rukometu i četvrto mjesto u malom nogometu i to muška i ženska ekipa. Mali nogomet je inače jedna od publici najzanimljivijih od 15 natjecateljskih disciplina. Među zagorskim nogometašima zapaženo je sudjelovao i predstavnik poslodavaca, Tihomir Vančina, ravnatelj OB Zabok. Valja pohvaliti i golmana Hitne, dr. Petra Ptića, ali i vozača Igora Vidovića Popeka iz Zlatara ,koji je u nogometnoj strasti ostao bez prednjeg zuba.

Dubravka Kolar iz OB Zabok osvojila je medalju za treće mjesto u pikadu, a isto je mjesto Marija Kolar osvojila u šahu. Njih dvije i prošle su godine bile uspješne sudionice.

– Mi se nismo išli u Umag natjecati u sportovima, nego se opustiti i odmoriti od profesionalnih stresova i družiti se s kolegama iz drugih zdravstvenih ustanova – kazao je sindikalni povjerenik Miljenko Cesarec iz Specijalne bolnice Krapinske Toplice, koji je u povratku organizirao i posjet svetištu na Trsatu.

Izvor: Zagorje.com

Skip to content