Novosti

Bira se najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica!

Od 5. veljače do 4. ožujka 2021. godine otvoren je natječaj za izbor mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednice u Hrvatskoj, koji zastupnica u Europskom parlamentu, Sunčana Glavak, organizira u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Jutarnjim listom kao medijskim pokroviteljem te Zagrebačkom bankom i Konzumom.

Izborom najboljeg mladog poljoprivrednika želimo nagraditi i promovirati rad mladih poljoprivrednika u stvaranju održivih i inovativnih ideja i praksi koje se bave izazovima s kojima se suočava poljoprivredni sektor, poput generacijske obnove, ublažavanja klimatskih promjena, sigurnosti hrane i tehnološkog napretka.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i imaju do 40 godina života. Oni moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti, koji mogu biti završeni, ili u provedbi, moraju biti financirani sredstvima Programa.

-Kao ambasadorici Europske pučke stranke za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednice u Hrvatskoj, bila mi je želja unaprijediti ovaj hvalevrijedni projekt. Tako će ove godine po prvi puta za tri najbolja mlada poljoprivrednika Zagrebačka banka osigurati i novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 50 tisuća kuna. Konzum će dobitnicima osigurati plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima. Za pobjednika i 20 najbolje plasiranih poljoprivrednika, organizirat će se put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu. Najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za europskog mladog poljoprivrednika – stoji u dopisu koji potpisuje Sunčana Glavak.

Više detalja možete pronaći na web stranici Sunčane Glavak, a obrazac za prijavu je u prilogu.

Mladi poljoprivrednik 2021. (jotform.com)

Skip to content