Novosti

Biskup Pozaić predvodio misu zornicu u zabočkoj župi

Zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić predvodio je na početku došašća prvu misu zornicu u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice uz domaćeg župnika Marijana Culjaka.

Svoju homiliju započinje s ovim riječima: Danas se događa nešto posebno, sasvim naročito: pohrlili smo u crkvu na svetu Misu, ranije nego inače. Započinjemo novu liturgijsku godinu, vremenom koje zovemo: Došašće – započeo je homiliju biskup.

Posebno je važno biti budni rano ujutro, posvetiti prvine dana Gospodinu Bogu: molitvom i pjesmom. Obnavljajući obiteljsku molitvu – obnavljamo i jačamo obiteljsko zajedništvo, slogu i ljubav.

Evanđelje nas poziva na budnost. Svatko od nas primio je velike darove i treba ih u životu ostvariti na korist sebi i bližnjima. Nitko ne smije prospavati život. Nitko ne smije živjeti u mraku – ta mi smo djeca svjetla.

A to znači:svatko se od nas treba truditi da bude svjetlo: da bude vjeran u svom zvanju i poslanju u ovome životu: vjeran i ustrajan;da u poniznosti srca priznaje i okaje svoje pogrješke i grijehe – i opet živi puninom života.

Biti budan i -bdjeti, znači: zalagati se hrabro i snažno, na svim područjima, za život istine i pravde i mira, graditi kulturu života i civilizaciju ljubavi: u svom srcu, u svojoj obitelji, na radnom mjestu, u cijeloj Lijepoj našoj domovini – poručuje biskup Pozaić.

Svaka naša zornica, i svaka naša adventska večer, neka budu naši koraci radosti i nade, naši koraci svjetla na putu u susret sa iščekivanim Djetetom – Božićem u Betlehemu – ohrabrivši svojim dolaskom vjernike da ustraju u zornicama u milosnom vremenu došašća.

Mise zornice u zabočkoj župi u velikom broju pohodi puk svih uzrasta, od djece do starih, a mnogi radnici tom misom započinju svoj radni i obiteljski dan.

Pripremio: Darko Fiket

Skip to content