Novosti

Bogat kazališni program Pučkog otvorenog učilišta

Pučko otvoreno učilište Zabok je za naredna tri mjeseca ugovorilo tri kazališne predstave. Ugovorene predstave začetak su projekta Zabočki kazališni daniZAkada koji se planiraju uvesti kao gradska manifestacije od mjeseca svibnja (mjesec grada Zaboka) 2024. godine. Sve predstave bit će izvođene u kino dvorani Pučkog učilišta. Prva predstava pod nazivom „Ako sam žena, nisam konj“ u produkciji Svijeta glumaca produkcija održat će se uz dan žena 9. ožujka 2023. Druga predstava pod nazivom „Šund naš svagdašnji“ u sklopu GFUK – a održati će se 23. travnja 2023. Treća predstava pod nazivom „Udavače“ u izvođenju Hit teatar održati će se uz Dan grada Zaboka 18. svibnja 2023.

Kratko o predstavama:

Adam scena, Zagreb

Robert Krajinović „Šund naš svagdašnji“

Redatelj: Robert Krajinović

Igraju: Monika Mihajlović, Robert Krajinović i Adam Končić

U studiju lokalne televizije lijepa voditeljica Lana Pišček bori se sa amaterizmom i neradom zaposlenika te na sve načine pokušava održati profesionalni nivo što joj baš ne ide lako od ruke. U svoju emisiju kolažnog karaktera ugošćuje razne tipove gostiju, od priprostog saborskog zastupnika, preko wanna bee pjevačice i samoprozvane kraljice Instagrama do nadobudnog pjevača iz talent showa… Pratimo niz komičnih pjevačkih i plesnih nastupa i sve nam djeluje poznato. Predstava rođena u doba korone puna situacija iz javnog života donesenih na vrhunski humorističan način!

Hit teatar, Zagreb

Matko Elezović „Udavače“

Redatelj: Mario Kovač

Igraju: Matea Elezović Brdar, Erna Rudnički i Jan Kerekeš

Komedija sa britkim i zaigranim humorom u kojoj se svjetla reflektora okreću prema modernim vjenčanjima. Troje vrhunskih glumaca propitkuju široku lepezu različitih svadbi kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog ‘sudbonosnog da’. Od romskog vjenčanja s osebujnim običajima i pravilima, vjenčanja iz vedra neba luckaste bakice u poznim godinama koja se na vječnu ljubav zaklinje u blještavom Las Vegasu, pa sve do jedne neobične svadbe iz koristi radi financijskog poticaja OPG-a. Čak petnaest šarolikih likova iz svakodnevnog života prodefilirati će pozornicom poručujući nam da je humor je uvijek u trendu!

Podaci o događaju

Urnebesna komedija – Predstava za koju se traži karta više

“Ako sam žena, nisam konj”

Komedija za jake žene i hrabre muškarce. Urnebesna komedija o ženi koja traži ljubav.

Komična i iskrena priča jedne žene koja, tražeći onog pravog, na momente gubi samu sebe.

Priča je to o zaljubljivoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubljenja nevinosti do zrelog doba. Suštinski, to je priča svake žene koja nastoji da pronađe “onog pravog”.

Priča o pametnoj mladoj ženi koja radi glupe stvari. Zbog ljubavi. Zbog biološkog sata.

Zbog babe. O babi koja je tera da se uda. O muškarcima koji ne bi da se ožene.

Priča koja će vas nasmijati i rasplakati. Priča koju će svaka žena razumeti….

Da li postoje sretni krajevi u ljubavi ili nas je, kako kaže glavna junakinja, “zajebao Holivud”?

Pogledajte ovu monodramu koja će vas nasmejati do suza, ali i naterati da se zamislite nad večitim pitanjem svake žene – da li sam ja normalna.

Ova monodrama na komičan način prikazuje sazrijevanja od prvog zaljubljivanja do prvih bora i jednu od najvažnijih borbi svake žene – borbu da prihvati samu sebe.

Skip to content