Novosti

Borna Petrinec srebrni, a Tamara Gašpert brončana na Svjetskom juniorskom prvenstvu u savateu assaut

Od pet hrvatskih medalja na juniorskom Svjetskom prvenstvu u savateu assaut održanom u Budimpešti, dvije stigle u Hrvatsko zagorje.

Hrvatsko zagorje vjerojatno je najplodnija regija u hrvatskom savateu. Na upravo završenom Svjetskom juniorskom prvenstvu Borna Petrinec (član SK Stubica) osvojio je srebrno odličje, a Tamara Gašpert (Đidara Zabok) okitila se broncom. Uz njih je nastupio i Filip Čukman (Kobra M. Bistrica) koji je imao žestoku konkurenciju, pa je zapeo u skupinama i nije uspio stići do borbe za medalju, no nikako nije razočarao.

Teškaš Borna Petrinec u finalu kategorije +85 kg morao je u finalu stisnuti ruku boljem Francuzu, no i srebro je lijep uspjeh. Borna se ove sezone okitio srebrom u prekombatu na Prvenstvu Hrvatske, dok je u assautu državni prvak.

Tamara Gašpert brončana je u kategoriji do 56 kg. Prvo je poražena od Francuskinje, da bi pobijedila Srpkinju. U borbi za finale izgubila je od Talijanke, ali mnogi smtraju nepravedno. Bronca je također lijep uspjeh i kruna je njene sjajne sezone u kojoj je uzela državne naslove u precombatu i asautu, a ujedno je proglašena za najbolju juniorku u hrvatskom savateu.

Filip Čukman nastupio je u kategoriji do 60 kg, gdje je imao zaista težak ždrijeb. U prvom ga je kolu čekao kasniji svjetski prvak iz Francuske koji ga je pobijedio, a u drugom je kolu poražen od borca iz Srbije, no pokazao je dobre borbe. Filip je također dvostruki državni prvak, a već i samo nastup na SP, veliki je uspjeh.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content