Novosti

Brzom intervencijom vatrogasaca ugašen je požar u Regeneraciji

U četvrtak, 24. kolovoza, oko 19.24 sati izbio je požar u proizvodnom pogonu zabočke Regeneracije. Vatrogasci su dojavu zaprimili od samih radnika, a u roku 2 minute izašli su na intervenciju. Požar je ugašen, a na intervenciji su bili DVD Zabok, DVD Špičkovina i Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok. Drugi je to požar ove godine. Podsjetimo, 23. svibnja je također došlo do požara u Regeneraciji. Požar je tada izbio na jednom od radnih strojeva.

Kako je potvrdio direktor Regeneracije Anđelko Švaljek požar je buknuo u odjelu za recikliranje tekstilnih vlakana i proširio se na komoru i ulazni dio filc linije. U tom trenutku, od četiri linije radile su dvije. U odjelu se nalazilo šest radnika koji su brzo reagirali i srećom brzo pobjegli van te nitko nije ozlijeđen. Postojala je opasnost da se vatra proširi na ostale linije i krov.

– Bojimo se kako će ova godina završiti, prošle godine smo imali jedan slični požar. a unatrag četiri godine u kojima se bavimo recikliranjem tekstilnog otpada, preradom rabljene odjeće i na taj način proizvodnjom vlastite imovine, broj požara je narastao – rekao je Švaljek. – Bojim se da ćemo morati ozbiljno razmisliti o reviziji poslovnog modela uz sve organizacijske tehničke, sigurnosne, mjere – dodao je. Prema njegovoj procjeni šteta je oko 200-300 tisuća kuna.

– Ispričavam se svim sumještanima na plašenju i zahvaljujem radnicima koji su odlično reagirali. Šteta nije velika, ali je jedna u nizu i slijedit će izlazne strategije. Neće biti dramatičnih promjena. vjerujem da ćemo poziciju i tradiciju Regeneracije od 60 godina zadržati kao i poziciju važnog proizvođača izolacijskih materijala u europskim okvirima, ali u programu recikliranja morat ćemo napraviti neke bitne promjene, da li je to totalno napuštanje, dislokacija – vidjet ćemo – rekao je Švaljek.

Izvor:www.zagorje.com

Skip to content