Novosti

ČESTITAMO! Turistička zajednica područja “Srce Zagorja” osvojila titulu Europske zajednice sporta


VELIKO JE TO PRIZNANJE ZA PREGRADU, ZABOK, BEDEKOVČINU, KRAPINSKE TOPLICE I SVETI KRIŽ ZAČRETJE

Turistička zajednica područja “Srce Zagorja” osvojila je titulu Europske zajednice sporta 2021. godine. Podsjetimo, zagorski gradovi Pregrada i Zabok te općine Bedekovčina, Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje, udruženi u Turističku zajednicu područja “Srce Zagorja”, pokrenuli su zajedničku kandidaturu za naslov “European Community of Sport 2021”, kod europskog udruženja ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), sa sjedištem u Bruxellesu. Ciljevi udruženja ACES Europe, koje promovira značenje sporta i fizičke aktivnosti za sve građane Europe, u skladu su s ciljevima TZP-a “Srce Zagorja” i njenih osnivača, koji su ovom kandidaturom željeli kroz sport još jače promovirati ovaj dio Zagorja i Hrvatske na europskoj razini.

Korona kriza je spriječila planirani posjet Europske komisije ACES Europe i evaluaciju uživo, pa je održana samo digitalna evaluacija kandidature, a u tu svrhu izrađen je i videospot “Heart of Zagorje”, koji prikazuje sve što Zagorje nudi, s naglaskom na aktivni odmor na zagorskim bregima.

Izvor:zagorje.internacional

Povodom osvajanja prestižne titule, u srijedu će u Zaboku biti održana i press konferencija 29. srpnja 2020., u Zaboku, ispred Sportske dvorane, s početkom u 11 sati.

O ovom prestižnom naslovu te njegovu značaju za Krapinko-zagorsku županiju govorit će direktorica
TZP Srce Zagorja Karolina Hostić, predsjednik TZP Srce Zagorja i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek
te gradonačelnici i načelnici gradova i općina okupljenih u TZP Srce Zagorja: gradonačelnik
Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Bedekovčine Darko Ban, načelnik
Krapinskih Toplica Ernest Svažić, te načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos.

Skip to content