Novosti

ČESTITAMO! Turistička zajednica područja “Srce Zagorja” osvojila titulu Europske zajednice sporta


VELIKO JE TO PRIZNANJE ZA PREGRADU, ZABOK, BEDEKOVČINU, KRAPINSKE TOPLICE I SVETI KRIŽ ZAČRETJE

Turistička zajednica područja “Srce Zagorja” osvojila je titulu Europske zajednice sporta 2021. godine. Podsjetimo, zagorski gradovi Pregrada i Zabok te općine Bedekovčina, Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje, udruženi u Turističku zajednicu područja “Srce Zagorja”, pokrenuli su zajedničku kandidaturu za naslov “European Community of Sport 2021”, kod europskog udruženja ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), sa sjedištem u Bruxellesu. Ciljevi udruženja ACES Europe, koje promovira značenje sporta i fizičke aktivnosti za sve građane Europe, u skladu su s ciljevima TZP-a “Srce Zagorja” i njenih osnivača, koji su ovom kandidaturom željeli kroz sport još jače promovirati ovaj dio Zagorja i Hrvatske na europskoj razini.

Korona kriza je spriječila planirani posjet Europske komisije ACES Europe i evaluaciju uživo, pa je održana samo digitalna evaluacija kandidature, a u tu svrhu izrađen je i videospot “Heart of Zagorje”, koji prikazuje sve što Zagorje nudi, s naglaskom na aktivni odmor na zagorskim bregima.

Izvor:zagorje.internacional

Povodom osvajanja prestižne titule, u srijedu će u Zaboku biti održana i press konferencija 29. srpnja 2020., u Zaboku, ispred Sportske dvorane, s početkom u 11 sati.

O ovom prestižnom naslovu te njegovu značaju za Krapinko-zagorsku županiju govorit će direktorica
TZP Srce Zagorja Karolina Hostić, predsjednik TZP Srce Zagorja i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek
te gradonačelnici i načelnici gradova i općina okupljenih u TZP Srce Zagorja: gradonačelnik
Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Bedekovčine Darko Ban, načelnik
Krapinskih Toplica Ernest Svažić, te načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content