Novosti

ČESTITKA GRADONAČELNIKA POVODOM DANA GRADA ZABOKA

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

ovo je dan kada Grad svojim sugrađanima daje do znanja da cijeni njihov trud i napor za razvoj Zaboka.

U svakom razdoblju povijesti za stvaranje rezultata i razvoj naše sredine, uvijek su bili zaslužni ljudi. Generacije stanovnika Grada Zaboka kroz povijest, svojim su radom i zalaganjem, a nerijetko i vlastitom žrtvom svjedočili razvoju svog grada, gradeći sredinu po mjeri svih njegovih stanovnika koji ovdje žive, ali i brojnih prijatelja i gostiju.

Godine iza nas svjedoče o stvaranju Zaboka od nekoliko obiteljskih kuća i tvornice ZIVT do modernog grada koji je danas 74. po rang listi razvijenosti općina i gradova u RH. Ulaskom u EU 1. srpnja 2013. pridružujemo se otvorenim modernim gradovima evropske zajednice, a vrijeme pred nama obavezuje nas da zajedništvom, radom i uzajamnim povjerenjem potvrdimo i unaprijedimo svoj grad za sve generacije.

Postignuti rezultati su iza nas, a putem razvoja nastavit ćemo i dalje. U proteklom razdoblju bilo je onih koji su se služili lažima, blaćenjem i iznošenjem netočnih podataka, sve to ne služi im na čast, stoga Vas Pozivam da gradimo uzajamno povjerenje, zajedništvo, rad i inicijativu, a toga Zaboku nikad nije nedostajalo.

Koristim priliku da na ovaj svečan Dan i obilježavanje 20. rođendana grada zahvalim svim našim udrugama, klubovima i društvima koje kvalitetom svog rada i programima nadilaze veličinu Zaboka. Hvala svim poduzetnicima i obrtnicima koji čuvaju radna mjesta i otvaraju nova, hvala im za sve nove investicije kojih je posljednjih godina bilo dosta. Sjetimo se samo kako je naš Grad izgledao do prije nekoliko godina. Zahvala i svim djelatnicima gradskih ustanova, tvrtki, gradske uprave i institucijama s kojim Grad uspješno surađuje.

S ponosom svojim prijateljima i gostima ističemo da smo grad u kojem je suživot i tolerancije oduvijek bila prisutna, grad koji pruža toplu i srdačnu dobrodošlicu svim svojim gostima, putnicima i prijateljima.

Ne smijemo zaboraviti na svoju prošlost i brojne vrijedne sugrađane, kojih na žalost više nema, a koji su svoj život i rad ugradili u današnji Zabok. Mi smo graditelji današnjeg Zaboka, ponosimo se svojim vrhunskim sportašima, talentiranim učenicima i studentima, brojnim volonterima u svim oblastima kulturnog života, a prije svega ponosimo se time što se svi znamo, svi smo u prijateljskim, rodbinskim ili susjedskim odnosima. Nemojmo zaboraviti da je Dom u Repovcu jednako dom Repovčana kao i svih ostalih Zabočana, da je novo igralište u Humu Zabočkim igralište za svu djecu a ne samo najbližu igralištu, nemojmo zaboraviti da sve što je učinjeno i napravljeno je za Zabok, prestanimo se dijeliti po naseljima, kvartovima i ulicama, svi smo mi Zabok i Zabočani. Nemojmo zaboraviti da smo svi kad tad bili prioritet u gradskim planovima, bez obzira da li se radilo o ribičkom domu u Dubravi, nogostupu u Grabrovcu, komunalnoj infrastrukturi u gospodarskoj zoni ili obnovi Doma DVD-a u Špičkovini, važnoj utakmici KK Zabok, ili financiranju logopedskog kabineta, dječjeg vrtića, knjižnice, ili se radilo o pomoći socijalno ugroženim obiteljima.

Povijest grada se gradi godinama, desetljećima i stoljećima, nemojmo zaboravljati vrijednost i dobro ugrađeno u njegov razvoj i rast bez obzira o čijim se zaslugama radilo. Dugotrajno pamćenje i poštenje u odnosu jednih prema drugima je temelj naše budućnosti.

Radi se o budućnosti grada kojeg volimo i kojem puno toga dugujemo. Svjesni činjenice da se nikada nećemo moći odužiti Gradu koji nam je dao svoje obilježje, pripadnost, dom i posao.

Danas i uvijek imamo razloge za slavlje i ponos što mu pripadamo. Stoga ga s ponosom čuvajmo svi zajedno, gradimo i volimo ga kako bi ostao gradom ugodnog življenja i zadovoljnih ljudi.

Do sada ostvareno daje nam nadu i snagu kako zajedništvom možemo prevladati teškoće na daljnjem putu napretka i razvitka.


Ovu priliku nikako ne smijemo propustiti svojim brzopletim zaključcima i neslaganjima po bilo kojoj osnovi.


Vjerujem da zajedno možemo i hoćemo vratiti Zaboku sve ono što mu pripada i bude mjesto, sretnog grada po mjeri čovjeka.

S R E T A N V A M D A N G R A D A.

GRADONAČELNIK
Ivan Hanžek, oec.

Skip to content