Novosti

Čestitka povodom Međunarodnog dana Crvenog križa 8. svibnja

Tjedan Hrvatskog crvenog križa 08.-15. svibnja

U povodu 8. svibnja, Svjetskog dana Crvenog križa, i Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, Grad Zabok upućuje čestitke i izraze zahvalnosti svim djelatnicima, volonterima, aktivnim, počasnim i potpornim članovima Hrvatskog Crvenog križa za iskazanu humanost i nesebičnu pomoć osobama u potrebi.

Međunarodni dan Crvenog križa obilježava se u cijelom svijetu 8. svibnja u znak sjećanja na dan rođenja osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa Henryja Dunanta (8. svibnja 1828. – 30. listopada 1910.). Od 8. do 15. svibnja obilježava se Tjedan Hrvatskog Crvenog križa.

Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca danas okuplja 191 međunarodno priznato nacionalno društvo Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Crveni križ na tlu današnje Hrvatske djeluje od 1878. godine, a postoje pisani podaci iz tog doba o djelovanju Crvenog križa i u Vinkovcima. Nakon što je Hrvatski Crveni križ 10. listopada 1991. proglasio samostalnost i odlukom Hrvatskog sabora postao nacionalno društvo, Hrvatski Crveni križ je 22. kolovoza 1993. primljen u punopravno članstvo Međunarodnog pokreta Crvenog križa.

GRAD ZABOK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content