Novosti

Čestitka za Dan antifašističke borbe i Dan državnosti

Poštovani sugrađani,

U osobno ime, te u ime Gradskog vijeća Grada Zaboka i Gradske uprave čestitam Vam Dan antifašističke borbe i Dan državnosti.

Antifašizam je u temeljima <_st13a_personname>hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti – demokraciju, vladavinu prava i poštivanje slobode pojedinca, protiveći se svakom ekstremizmu.

Zabok je oduvijek ponosan na svoju antifašističku tradiciju. Poslijeratne generacije Zabočana su upravo na temeljima antifašizma gradile budućnost i u nju utkale ideje mira, tolerancije i razvoja.

Obilježavajući ova dva najvažnija datuma naše povijesti odajemo dužnu počast svim poginulim i žrtvama rata.

Posebno su živa sjećanja na Domovinski rat. Za slobodnu i samostalnu Hrvatsku svoje živote su dali brojni <_st13a_personname>hrabrih mladi ljudi, među njima i Zabočani.

Danas se Zabok bez obzira na prisutne ekonomske i ostale poteškoće ubrzano razvija i gradi svoju budućnost ne zaboravljajući prošlost, svoju vlastitu i europsku tradiciju.

Uoči blagdana u ponedjeljak, 21. lipnja, predstavnici Grada Zaboka, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Zaboka i udruga iz Domovinskog rata svečano će položiti vijence na spomen obilježje u parku na Trgu D. Domjanića, nasuprot Vatrogasnog doma u 19,00 sati, a kod centralnog križa na Gradskom groblju u Zaboku u 19,30 sati.

Pozivamo građane da nam se pridruže.

GRADONAČELNIK

<_st13a_personname>Ivan Hanžek, oec.

Skip to content