Novosti

Četiri nova sanitetska vozila za Dom zdravlja KZŽ

Dom zdravlja Krapinsko zagorske županije bogatiji je za četiri nova vozila. Njihova je vrijednost oko 1,5 milijuna kuna, a dobit će ih ispostave Krapina, Zabok, Donja Stubica i Zlatar.

Jedno vozilo nabavljeno je iz decentraliziranih sredstava Krapinsko – zagorske županije, dok su preostala tri vozila nabavljena vlastitim sredstvima Doma zdravlja KZŽ.

Ova nova vozila puno znače za naš Dom zdravlja koji ima 32 vozača, šest ispostava i trudimo se da svaka ispostava ima tri nova vozila. Ona su važna ne samo za sigurnost naših djelatnika, nego i za sigurnost i kvalitetu pružanja zdravstvene usluge našim Zagorcima.

Ukupno imamo 36 sanitetskih vozila, te moram napomenuti da svaka ispostava ima vozilo namijenjeno samo za dijalizu u kojem ima šest mjesta. Međutim, situacija se sada malo promijenila, pa imamo sve više nepokretnih, ležećih pacijenata, što čini veliki problem u organizaciji službe. Prema broju vozila, udovoljavamo standardima, iako je jasno da njih nikad nije dovoljno,– rekla je ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan, dodavši kako su ispostave kojima su namijenjena ova vozila imale najstariji i najlošiji sanitetski prijevoz. Inače, prošle je godine prevezeno 32.110 pacijenata, što bi bilo od 90 do 100 pacijenata po danu.

Ključeve novih vozila danas je vozačima ispred Doma zdravlja KZŽ u Krapini uručila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Izvor:Radio Stubica

Skip to content