KLAVIRSKI RECITAL: Iskra Silvestri Valdevit i Ivan Rod /27.6.2019. U 18 SATI

26.6.2019. Kultura

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK 

POZIVA VAS NA GLAZBENI RECITAL

Iskra Silvestri Valdevit i 

Ivan Rod

 

u četvrtak 27. lipnja 2019. u 18:00 sati

GRADSKA GALERIJA ZABOK, Zivtov trg 10/I

____________________________________________

____________________________________________

Klavirski recital priprema je ovih mladih glazbenika za prijavu na Muzičku akademiju. Želimo im puno uspjeha!

__________________________

PROGRAM:

 

 

Ivan Rod

J. S. Bach:  Preludij i fuga u b – molu BWV 867

L. van Beethoven: Sonata op. 22

  1.       Allegro con brio
  2.       Andante conmolto espressione
  3.       Menuetto
  4.       Rondo

F. Chopin: Scherzo br. 2 op. 31

F. Chopin: Etida op. 25. br. 10

S. Rahmanjinov: Etida slika op. 39 br. 2

B. Bersa: Melankolija

Iskra Silvestri Valdevit

J. S. Bach:  Preludij i fuga u gis – molu BWV 863

L. van Beethoven: Sonata op. 28

  1.       Allegro
  2.       Andante
  3.       Scherzo
  4.       Rondo

A. Skrjabin: Etida op. 2 br. 1

J. Brahms: Rapsodija op. 79 br. 1 u h – molu

B. Papandopulo: Studija br. 2 Tempo di tango

F. Chopin: Etida op. 25. Br. 12

 

Mentor: Prof. Zorica Mihajlović

GU Elly Bašić

________

BIOGRAFIJE:

ISKRA SILVESTRI VALDEVIT

Iskra Silvestri Valdevit rođena je u Zagrebu 2001. godine u glazbenoj obitelji. Glazbena iskustva ostvaruje u zboru "Klinci s ribnjaka" u kojem aktivno pjeva u zboru kao solist od 3. do 13. godine. Snima u studiju s poznatim estradnim umjetnicima te odlazi na turneje. Glazbeno učilište Elly Bašić upisuje u dobi od pet godina. Klavir uči od sedme godine u klasi profesorice Zorice Mihajlović.

Redovito pohađa seminare Međunarodnih ljetnih glazbenih škola Pučišća - Brač (prof. Đuro Tikvica) te Young masters u Samoboru (prof. Nataša Veljković). U sklopu seminara GU Elly Bašić pohađa satove prof. Rubena Dalibaltayana, prof. Julije Gubajdurine i prof. Đorđe Stanettija. Aktivna je u komornom muziciranju različitih sastava s klavirom. Uz GU Elly Bašić paralelno završava IV. jezičnu gimnaziju u Zagrebu. Sudjeluje na školskim natjecanjima GU Elly Bašić,  Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus u Križevcima, Međunarodnom natjecanju Jurica Murai u Varaždinu i natjecanjima HDGPP-a.

Vrlo je aktivna u radu GU Elly Bašić u kojem pohađa radionice čembala i radionice glazbene improvizacije. Korepetira mlađe učenike na internim priredbama škole.

Koncertno je nastupala u školi i izvan nje. Zapaženiji su recitali u dvorani Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima, dvorani Glazbene škole u Dugom Selu te dvorani Glazbene škole Blagoje Bersa u Zagrebu. Završni koncert mature održala je u Dvorani Stančić Muzičke akademije u Zagrebu.

IVAN ROD

Ivan Rod rođen je u Zaboku 2000. godine. Klavir počinje svirati s deset godina u Glazbenoj školi pri Mariji Bistrici kod profesorice Dine Katnić Dorotić. Glazbeno obrazovanje nastavlja upisom klavira u Glazbenom učilištu  Elly Bašić u Zagrebu u klasi profesorice Zorice Mihajlović.

S petnaest godina, redovno počinje pohađati seminare klavira kod prof. Đure Tikvice (Međunarodna ljetna  glazbena škola Pučišća). Također, polazio je seminare  prof. Rubena Dalibaltayana i prof. Julije Gubajduline (u organizaciji GU Elly Bašić),  satove prof. Tomaža Petrača i seminare na Hugo Staehle festivalu u Kasselu. Na natjecanja solo klavira krenuo je  u drugom razredu srednje glazbene škole. Neke od nagrada koje je osvojio su 2. nagrada na Memorijalu Jurica Murai u Varaždinu 2018. godine i 1. nagrada na Koroškom klavirskom natjecanju u Sloveniji iste godine.

Nastupio je na koncertu "Zagrebački solisti i mladi glazbenici", 2019. godine u Muzeju Mimara na kojem  je  zajedno s  Fabijanom Košćakom,  učenikom Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora  u pratnji Zagrebačkih solista, izveo Koncert za dva klavira i gudače u c- molu, J. S. Bacha.

Dobitnik je Godišnje nagrade klavirskog odjela"Ljerka Čavić Tomčik" GU Elly Bašić u šk. godini 2018./19.

Završio je Srednju školu Zlatar, smjer opće gimnazije i trenutno upisuje četvrti razred GU Elly Bašić u Zagrebu.

Bojana Birač voditeljica galerije

  • Ispiši: