NAJAVA - PJESNIČKO - KLAVIRSKI RECITAL „KRENI PREMA MENI“

22.2.2017.

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK 

poziva vas na 

 

PJESNIČKO - KLAVIRSKI RECITAL

 

KRENI PREMA MENI IZBOR IZ PJESAMA CVJETKA LEŽA

 

DUBRAVKO SIDOR, interpretacija SLAVICA VILIČIĆ, glasovir

SUBOTA, 25.02.2017. / 18h

VELIKA GALERIJA GRADA ZABOKA

PROGRAM:

1.UVOD  O POEZIJI  

2. BIJELA    PTICA                         

Frederic Chopin   Nocturno op. posth. u cis molu

3. TVOJE IME                                 

Darko Domitrović :Ljubavni snovi

4. NEDOVRŠENA PJESMA              

When  a man loves women  (Percy Sledge )

5. NAKON  TOLIKO GODINA         

Frederic Chopin Mazurka  op17 br.2

6. OČI PUNE MJESEČINE                  

L. van Beethoven  1.stavak mjesečeve sonate

7. OPROSTI                                        

Sorry  seems to be the hardest  words  ( Elton John)

8. OTKRIVENJE                              

Frederic   Chopin  Mazurka  op.68 br.2

9. SREBRNA RIJEKA                         

Christian Sinding   :Proljetno žuborenje

10. BEZ  TEBE                                     

Dora Pejačević  : Žalobna koračnica

11. MOLITVA                                

Slavica Viličić   .Molitva

12. ODVOJEN                                

Dora Pejačević  :Tuga

13. SAN  O  RUŽI                        

Dora Pejačević   Ruža

14. LJETNE SLIKE                       

Olivier Toussaint   Plavetni trenutak

15. KIŠA                                       

Slavica Viličić   Improvizacija uz kišu

16. SUTRA

BIOGRAFIJE:

Cvjetko Lež rođen je 1960. u Krapini. Osnovnu i srednju školu završio je u Zaboku, a 1984. diplomirao je na Medicinskome fakultetu u Zagrebu. Nakon specijalizacije iz patološke anatomije završio je poslijediplomski znanstveni studij, a završetkom doktorskoga studija na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu u Zagrebu stekao je znanstveni stupanj doktora znanosti.

    Odlukom Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj izabran je u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika. Odlukom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske  dodijeljen mu je naslov primarijus. 

    Sudionik je Domovinskoga rata, član Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata i nositelj Spomenice Domovinskoga rata 1990.–1992. Redoviti je član Družbe "Braća Hrvatskoga Zmaja"  i  Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori.  Jedan  je od utemeljitelja Hrvatskozagorskoga književnog društva. Jedan je od osnivača Gradskoga kazališta Zabok.

    Piše poeziju i kratke priče. Objavljuje u časopisima i zbornicima. Tiskane su mu zbirke pjesama Bijela ptica (Zabok, 1997.), Kreni prema meni (Klanjec, 2004.) i Junak svoga vremena (Klanjec, 2015.). Za nekoliko svojih tekstova skladao je glazbu, a neke su uglazbili drugi skladatelji te se uspješno koncertno izvode. 

Dubravko Sidor rođen je 1947. u Zagrebu. Diplomirao je glumu na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu 1971.  Glumiti je počeo  sa 16 godina kao amater u SEK-u (Studentskom eksperimentalnom kazalištu). Kao student Akademije igrao je u ZKM-u i bio njihov stipendist. Nakon diplome, kao stalni glumac zaposlio se u Dubrovačkom kazalištu Marina Držića (1972.). Dvije godine kasnije vratio se u rodni grad i 17 godina proveo kao član glumačkog ansambla Satiričkog kazališta Jazavac. 1991. zapošljava se kao spiker Hrvatskoga radija, a u mirovinu odlazi 2009. godine.

    S Radio Zagrebom surađivao je od početka studija pa do umirovljenja. Snimao je zvučne knjige u Hrvatskoj knjižnici za slijepe. Pokrenuo je projekt audio knjige, a i danas povremeno snima. Također, sudjelovao je u igranim projektima tadašnje Muzičke omladine kao glumac i autor nekih projekata. Igrao je u nizu malih kazališnih scena, a 11 godina vodio je i igrao u projektima Kazališta Svarog – dvadesetak različitih predstava s oko 1000 izvedaba. Danas još nastupa u osnovnim školama diljem Hrvatske s projektom Lektirno štivo uživo.

 

Slavica Viličić je pijanistica, skladateljica i glazbena pedagoginja rođena 1948. godine. Glazbenu osnovnu školu završila je u Drnišu, srednju u Zagrebu gdje je i diplomirala na Muzičkoj akademiji. U pedagoškom radu njegovala je s učenicima kreativnost na području skladateljstva, pa su tiskane i izvođene neke njihove skladbe na školskim produkcijama. Uz pedagoški rad bavila se i organizacijom koncerata. Objavila je zbirke: Skladbe za glasovir, Skladbe za violinu i glasovir itd... Neke skladbe su javno izvođene na koncertima, a izvodila ih je autorica, neki učenici i neki pijanisti.

S poštovanjem, Bojana Birač voditeljica galerije

  • Ispiši: