Novosti

Članovi Oldtimer kluba Zabok i ove godine krenuli na tradicionalni rally

Ovu tradiciju Oldtimer klub Zabok njeguje godinama.

Kao i svake godine, zadnjeg vikenda u svibnju Oldtimer klub Zabok organizira glavni godišnji rally, a na put su članovi ovog kluba krenuli jutros.

– Ove godine riječ je o trodnevnom rallyju na Krk, Cres, i Lošinj. Glavni cilj razgledanja nam Park prirode Velebit, otok Krk, Cres, Lošinj i naselja – istaknuo je Mladen Petrovečki, predsjednik Oldtimer kluba Zabok koji je rekao da je bilo izvjesno hoće li ići na rally zbog situacije s koronavirusom. – Sretni smo što smo mogli ići i u zadnjih tjedan dana smo se uspjeli organizirati – rekao je Petrovečki. Ove godine se okupio manji broj vozača oldtimera, njih 70-ak.

Sretan put vozačima oldtimera zaželjeli su gradonačelnik Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek. – Motorizacija je počela kasnih 50-ih godina kupnjom starijih motora iz Italije, a motoristi su se takmičili na tada popularnim cestovnim utrkama u Oroslavju, a mnogi od tih vozača su imaju danas oldtimere te njeguju ljubav prema tehnici starih klasičnih dana – istaknuo je Hanžek dodajući kako mu je drago da ovaj klub njeguje ovu tradiciju.

Na sljedećoj poveznici pogledajte FOTOGALERIJU s događanja: https://www.zagorje.com/fotogalerija/rally-oldtimer-kluba-zabok

Izvor: Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content