Novosti

Članovi UDVDR Ogranka Zabok na sportskim igrama i pekmezijadi u Dugoj Međi u Virovitičko-podravskoj županiji

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok uz potporu Grada Zaboka učestvovala je sa svojih 18 članova prošle nedjelje na braniteljskim sportskim igrama i pekmezijadi u mjestu Duga Međa u Virovitičko-podravskoj županiji.

Nastavak je to suradnje braniteljskih udruga UHBDDR Duga Međa i UDVDR Ogranka Zabok koja se odvija već šest godina a provodi se međusobnim dolascima na sportska druženja. Ove godine u srcu Slavonije uz braniteljske sportske igre na kojima je učestvovalo 11 braniteljskih udruga u pet sportskih disciplina održalo se i tradicijsko natjecanje u spremanju pekmeza tzv. PEKMEZIJADI na kojoj je učestvovalo sedam OPG-a.

Prije službenog dijela natjecanja članovi UDVDR Ogranka Zabok i UHBDDR Duga Međa obišli su spomen obilježje hrvatskim branitelja na mjesnom groblju u Zdencima gdje su položili vijenac i zapalili svijeće u spomen na sve poginule, nestle i umrle hrvatske branitelje te sve žrtve Domovinskog rata.

Pekmezijadu i braniteljske igre u nazočnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića lokalnih gradonačelnika i načelnika općina otvorio je župan Virovitičko-podravski Igor Andrović.

Posebnost ovogodišnjih sportskih igara je natjecanje u „Alki na slavonski način“ za koju prigodu su članovi UDVDR Ogranka Zabok posudili svoju postavu alke.

Za sve natjecatelje i goste (oko 500) organiziran je topli obrok a za najuspješnije natjecatelje i bogate nagrade s netom spravljenom delicijom – pekmezom od šljiva i palačinskom dugom 100 metara koju su izradile vrijedne ruke žena hrvatskih branitelja iz Duge Međe.

Na sportskim terenima najuspješniji u Alci na slavonski način bila je ekipa Zabok 2. Horvatin-Kužnar – prvo mjesto) i ekipa Zabok 1. (Jaković-Tišljar- treće mjesto), dok je u visećoj kuglani drugo mjesto osvojio Nikola Kašić.

Članovi UDVDR Ogranka Zabok uz stručno vodstvo u jutarnjim satima obišli su spomen obilježje Ružica grad i Jezero u njegovoj neposrednoj blizini gdje je upriličen i svečani ručak uz domaćinstvo gradonačelnice Orahovice Ana-Marije Petin.

Pripremio:mr.crim.Josip Horvatin

Skip to content