Novosti

Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije

Povodom Dana neovisnosti RH i 21. godišnjice odlaska zagorskih branitelja u obranu Domovine, u subotu je u Zaboku, Zelenjaku i Klanjcu obilježen i drugi po redu Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije.

Nakon prijepodnevne svečane podjele 463 Spomenice Domovinskog rata i 60 Medalja „Oluja“ pripadnicima postrojbi, ureda za obranu i udruga iz KZŽ-a, koje je u Zaboku uručio izaslanik predsjednika RH, brigadni general Zdravko Jakob, poslijepodne su zagorski branitelji i predstavnici lokalne samouprave položili vijence ispred spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku.

Središnja proslava Dana zagorskih branitelja upriličena je u Velikoj gradskoj dvorani u Klanjcu, kojoj su prisustvovali saborski zastupnik i gradonačelnik Klanjca Željko Kolar, županica Sonja Borovčak, izaslanik predsjednika RH Vinko Kovačić, povjerenik predsjednika za branitelje, novi načelnik PU Krapinsko-zagorske, Jakob Bukvić, načelnik općine Zlatar Žarko Miholić, prvi ratni zapovjednik 103. brigade i ostali gradonačelnici i načelnici.

Nakon što ih je pozdravio, domaćin proslave Željko Kolar i zaželio im dobrodošlicu, a o sudjelovanju 11.027 Zagoraca u domovinskom ratu i njihovom značajnom doprinosu konačnoj pobjedi nad agresorom,govorili su Žarko Miholić, Sonja Borovčak te Vinko Kovačić, ističući potrebu da se o braniteljima i njihovim obiteljima mora voditi stalna briga.

Svečanost je bila upotpunjena kulturnim programom. Sopranistica Danijela Stanišak, otpjevala je državnu himnu i zagorsku himnu „Vu plavem trnaci“, glumac Željko Šestić recitirao je domoljubnu poeziju, a ženski vokalni sastav „Kušlec“ iz Konjščine otpjevao je nekoliko lijepih zagorskih pjesama, nakon čega se nastavilo druženje na domjenku.

Izvor: Zagorski list

K

Skip to content