Novosti

Dan ljubaznosti u prometu – prijam najljubaznijih u Gradskoj upravi 11.5. 2016.

Dana 5. svibnja 2016. godine od 10 do 14 sati provedena je preventivna akcija „Dan ljubaznosti u prometu“ u organizaciji Policijske uprave krapinsko-zagorske uz potporu i sudjelovanje Grada Zaboka, Gradskog društva crvenog križa Zabok i Mreža udruga Zagor.

Cilj akcije bio je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, a isto tako i poticanje pješaka na zahvalu na propuštanje na pješačkim prijelazima putem neverbalne komunikacije (naklon glave, osmijeh i sl.). Akcija je provedena u gradu Zaboku na četiri pješačka prijelaza gdje je 8 volontera (4 iz Grada Zaboka, 3 iz Gradskog društva crvenog križa Zabok i 1 iz mreže udruga Zagor) evidentirali savjesne i nesavjesne vozače, odnosno vozače koji su propuštali pješake na pješačkim prijelazima i one koji to nisu činili. Tijekom akcije evidentirano je ukupno 450 vozača, 362 „savjesnih“ vozača i 88 „nesavjesnih“ vozača. Od 362 „savjesnih“ vozača, njih 57 uz propuštanje prednosti pješacima na pješačkim prijelazima svojom pozitivnom neverbalnom komunikacijom i gestikulacijom su dodatno evidentirani kao „ljubazni vozači“. Svim savjesnim, a pogotovo ljubaznim vozačima upućujemo zahvalu na takvom ponašanju u prometu. S druge strane apeliramo na nesavjesne vozače da više poštuju pješake i budu tolerantniji prema njima jer pješaci spadaju u najranjiviju skupinu sudionika u prometu.

Nadalje, 11. svibnja 2016. godine u 10 sati, u gradskoj vijećnici Grada Zaboka uputit će se prigodna zahvala i uručiti će se simbolične nagrade najljubaznijim vozačima/vozačicama.

Izvor: http://krapinsko-zagorska.policija.hr

Skip to content