Novosti

DAN NARCISA na Trgu K.Š. Gjalskog, 22. 3. 2014. od 8:00-12:00 sati – humanitarna prodaja narcisa i jaglaca

Poštovani,

Prve subote u proljeću, Hrvatska liga protiv raka organizira akciju pod nazivom Cvijećem protiv raka- Dan narcisa. Akcija je to koja se već po 18.put provodi diljem Hrvatske, a u gradu Zaboku po prvi puta. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za kupnju aparata koji će pomoći u dijagnosticiranju I lokaliziranju malih i u tom stadiju još izliječivih tumora. Naime, rak žena zauzima vodeće mjesto među smrtonosnim bolestima u ženskoj populaciji. Podaci za Hrvatsku su porazni- svake se godine povećava broj žena umrlih od raka dojke I u prošloj godini on se popeo na brojku veću od 1000 smrtnih slučajeva. Kako je rak dojke bolest koja se može vrlo uspješno izliječiti ukoliko se otkrije na vrijeme, potrebno je poticati svijest o ovoj smrtnoj bolesti kako bi se postigla bolja prevencija, a samim time I smanjila smrtnost.

U tu svrhu, Zajednica žena Katarina Zrinski grada Zaboka organizirat će na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog, od 8:00-12:00 sati humanitarnu prodaju narcisa i jaglaca, a sakupljeni iznos uplatiti će se direktno na žiro račun Lige. Uz prodaju cvijeća, dijelit će i promotivne letke o ovoj smrtonosnoj bolesti.

Pozivamo sve građane i građanke dobre volje da se odazovu ovoj javno-zdravstvenoj akciji i kupnjom cvijeća pokažu svoju solidarnost i empatiju.

U Zaboku, 18.ožujka 2014.
Gradski odbor ZŽKZ grada Zaboka

Predsjednica GO ZŽKZ

Martina Rubil Skitanić, prof.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content