Novosti

Dan sjećanja na žrtve Vukovara

Pred nama je Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. godine i Dan pada Vukovara, 18. studenoga. Središnje županijsko obilježavanje bit će održano u petak od 15,30 kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku.

Počast gradu heroju odat će delegacije Krapinsko – zagorske županije, braniteljskih udruga, zagorskih gradova i općina, MUP-a, Ureda državne uprave i županijske Vatrogasne zajednice.

U svim će gradovima i općinama nakon toga, od 18 do 19 sati, na središnjim trgovima biti zapaljeno po 26 vukovarskih lampiona koji simboliziraju 26. obljetnicu pada grada.

U Zaboku će predstavnici Grada Zaboka i predstavnici braniteljskih udruga zapaliti lampione na Trgu K.Š. Gjalskog u Zaboku.

U prigodi obilježavanja 26. godišnjice Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. i Dana pada Vukovara predsjednik UDVDR Ogranak Zabok, mr.crim.Josip Horvatin prof., i članovi Ogranka održat će predavanje za sve učenike PŠ Špičkovina 16.11. 2017. godine u 8,00 sati i u 10,30 sati u PŠ Martinišće za o Domovinskom ratu sa posebnim osvrtom na žrtvu Vukovara.

Svim učenicima poklonit će majice sa logom projekta”Promicanje istine o Domovinskom ratu” i prigodne poklone.

Skip to content